Vraag & Antwoord

OS Linux

Howto phpBB en MySQL gezocht

Anoniem
Venzent
4 antwoorden
 • Ik probeer phpBB te installeren onder Fedora Core 4. Eerst dient er daarvoor een goede sql database te draaien. Ik rol echter van het ene in het andere probleem en kom steeds dieper in de manpages en faqs van MySQL, dit terwijl ik niet weet waar de fouten zitten door voornamelijk een gebrek aan kennis van mysql. Op een gegeven moment had ik MySQL wel goed draaien, maar bleef de install-page van phpBB maar zeggen dat de MySQL server niet ondersteund werd door phpBB (een foutmelding waarvan er via Google 1000en oorzaken en oplossingen zijn)…Ik ben daarom op zoek naar een goede howto die vanaf de basis een duidelijk stappenplan geeft om te installeren. Uiteraard heb ik alle docs al doorgelopen van mysql en phpbb, maar zie door de bomen het bos niet meer. Zo staat er in de docs van mysql wel een leuk stappenplan over hoe te installeren, maar als ik die letterlijk volg, zouden er bepaalde bestanden in bijv. /usr/local moeten komen, maar die staan er dan al niet, dus dan gaat het daar al fout.

  Tnx.
 • http://piperline.com/linux-clarkconnect-phpbb.html

  expres voor een andere distro, zodat je weet bij welke stappen je nog wat aan je kennis moet doen. Tis recht voor zijn raap. Lukt het niet, lees je dan gewoon eens in bij mysql.

  Je kunt ook phpmyadmin gebruiken… webbased mysql beheer.
 • http://piperline.com/linux-clarkconnect-phpbb.html

  expres voor een andere distro, zodat je weet bij welke stappen je nog wat aan je kennis moet doen. Tis recht voor zijn raap. Lukt het niet, lees je dan gewoon eens in bij mysql.
 • Tja, het "probleem" met mysql is, is dat het zo ontzettend breed is, terwijl je maar een fractie nodig hebt voor phpbb. Ik krijg met ontzettend veel pijn en moeite mysql wel draaiend, maar als vervolgens de install.php van phpbb zegt dat de dtabase versie niet ondertseund wordt, en zoals al gemeld komt deze melding 1000en malen voor via Google, dan weet je echt niet meer waar je het zoeken moet.

  Zo heb ik gevolgd wat er op de pagina gedaan werd die je gaf:
  [code:1:ab76b769d4]
  .: Creating a MySQL Database for phpbb :.

  I'm using an installation of ClarkConnect Broadband Gateway, Home Edition, 2.1 (Service Pack 1), in standalone mode. phpbb will require MySQL, PHP, and Apache. I ssh'd over to my box, logged in as root, and grabbed the rest of the dependencies:

  apt-get update
  apt-get install mysql
  apt-get install mysql-server
  apt-get install php-mysql
  apt-get install mod_auth_mysql
  [/code:1:ab76b769d4]
  Dit alles gaat dus goed, met als enige verschil dat ik middels Yum installeer
  [code:1:ab76b769d4]
  Next, the database which phpbb will keep its information in needs to be created. I'll be creating a single database, to be used by one virtual host served by my machine. Start mysql.

  mysql
  [/code:1:ab76b769d4]
  en daar krijg ik dus gelijk de volgende error:
  [code:1:ab76b769d4]
  [root@localhost ~]# mysql
  ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)
  [/code:1:ab76b769d4]

  Daar wordt je toch gvd helemaal gallisch van……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.