Vraag & Antwoord

OS Linux

printer installatie probleem onder Slackware 10.1

Anoniem
Knepsel
3 antwoorden
 • Ik probeer bij een collega van me een nieuwe Epson printer aan te sluiten,
  maar als ik dat via localhost:631 probeer te doen, blijft ie aangeven dat de oude er nog aan hangt (usb: hp deskjet blabla), terwijl ik die, uiteraard, eerst verwijderd heb. Heb zelfs al Cups verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar het probleem blijft bestaan. Hoe krijg ik die oude printer grondig verwijderd?
 • Zo'n probleem heb ik ook eens gehad, het bleek te liggen aan een configuratiefile. Die staat los van CUPS, dus als je CUPS verwijderd blijft het bestand gewoon bestaan. Vandaar ook dat je probleem niet verdween met de deinstallatie.

  Met een zoekslag naar de naam van de printer in de tekst van bestanden in /etc heb ik de bewuste file gevonden en de foute printer entry verwijderd.

  Ik ben mij ervan bewust dat dit geen klik en klare oplossing is, maar hiermee kom je denk ik wel een eind in de goede richting.

  Greetz, dJezzer 8)
 • [quote:714e00ef34="Knepsel"]Ik probeer bij een collega van me een nieuwe Epson printer aan te sluiten, maar als ik dat via localhost:631 probeer te doen, blijft ie aangeven dat de oude er nog aan hangt (usb: hp deskjet blabla), terwijl ik die, uiteraard, eerst verwijderd heb. [/quote:714e00ef34] Hoe had je die verwijderd? Was dat via http://localhost:631/printers Als daar geen printer getoond worden, dan zou je zonder problemen een nieuwe printer moeten kunnen installeren. Staat die epson printer wel in dat lijstje van printers?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.