Vraag & Antwoord

OS Linux

AMD k6 450mhz: Welke Linux?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo, ik had een vraagje over welke versies van Linux ik kan installeren op mijn oude PCtje:

  AMD K6 (450 mhz)
  64 MB + 128 MB + 128 MB ramgeheugen
  Harddisk van 10 gig
  Geluidskaart e.d.

  Ik heb er nu WinXP opstaan, en gebruik ong 5 gig. Denk dus wel dat er een mooie Linux versie naast kan…

  Het liefste heb ik er Suse Linux op staan, maar dan wel proffesional. Aangezien die versie wel Pentinum 1/4 aankan, en er bij de officiele specs mijn AMD K6je er niet bij staat, vroeg ik mij af of dat wel mogelijk is.

  Als dit niet kan, wat zijn dan jullie andere adviezen?

  Ik wacht op antwoord,

  MVG, LongHorn (Hier L/H, LongHorn was al bezet)
 • AMD processoren zijn in principe volgens dezelfde spec's gemaakt als Intel's x86 proc's. Dat kan dus gewoon. Toch lijkt het me niet eenvoudig een moderne distro op dergelijke oude hardware te plakken, maar goed: je hebt XP er ook al op staan ;) Als je afziet van de grote desktops als Gnome en KDE en een lichte windowmanager neemt zal het zeker gaan lukken. Zoek eens rond op dit forum, vraag is al eerder gesteld.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Hmm… Das wel jammer. Had eigenlijk het liefste Suse erop gezet, maar dat gaat dus niet? En iets vergelijkbaars, Debian, of Fedora ofzo? Kan iemand me een beetje advies geven? Vraagt Linux zoveel meer van mn CPU dan WinXP? WinXP draait namelijk heerlijk, en met 320 MB ram al helemaal.
 • Jahoor, Suse zal best gaan lukken, maar laat Gnome en KDE dan voor wat ze zijn. Je kunt het natuurlijk gewoon proberen (relatief veel geheugen helpt) en als het werkt: prima. Maar ik waarschuw je alvast dat het wellicht niet lukt en dat je dan een lichte windowmanager moet gebruiken. Scheelt je alvast een desillusie ;) Advies: haal eens een Knoppix CD op en probeer het eens uit: http://www.knoppix.net Knoppix is Debian-gebaseerd, heeft een uitstekende hardware herkenning en beschermd je XP-install door de schijf alleen als "read only" te mounten.
 • Ik wil toch wel graag met KDE gaan werken, en volgens anderen moet dat ook wel gaan lukken, maar moet ik Debian en dergelijke gebruiken. VInd ik allemaal best, als het maar werkt, en niet veel trager is dan mijn WinXP installatie.

  Suse met KDE kan ik dus wel vergeten, gaat Debian wel lukken, met KDE? Of anders een andere Distro?
 • Begin maar eens met Knoppix. Als dat zonder problemen draait kun je Debian gaan installeren. Neem de Debian Netinstall CD als je verbinding snel genoeg is. Lees ook dit topic eens door.
 • Ik verwacht dat kde en gnome op die pc prima zullen werken! Genoeg geheugen, snelle hd. Dat de processor ietsje minder is zegt niet zoveel.

  Gewoon eens proberen. De pc is niet de snelste op dit moment, maar ruim voldoende met een moderne Linux te werken. Probeer er een paar. Net als de desktop (kde, gnome, xfc of zo)…. gewoon testen en kiezen.

  Bekijk achteraf wat je kunt tunen. M.n. hdparm en services moet je goed bekijken.

  En welke distro… zie de faq….
 • [quote:887f4063a7="L/H"]Suse met KDE kan ik dus wel vergeten, gaat Debian wel lukken, met KDE? Of anders een andere Distro?[/quote:887f4063a7] Zoals al wordt aangegeven zal SuSE Linux wel werken op jouw configuratie. Want deze voldoet aan de minimum systeem vereisten. Ik heb zelf hier oon nog een vergelijkbaar systeem. Namelijk een Pentium II 266 Mhz met 384 MB RAM. Daar draait SuSE Linux 9.3 met KDE ook op, maar niet snel. Het starten van OpenOffice.org kan wel een minuutje of zo duren. Maar de getypte letters verschijnen wel snel genoeg op het scherm.

  Een alternatief voor SuSE Linux zou kunnen zijn: Kubuntu versie 5.04. En voor OpenOffice.org zou een goed alternatief kunnen zijn: AbiWord.
 • Hmm, klinkt goed, kan ik toch nog aan de Linux Suse bak. Scheelt wat CDtjes. Is het snel genoeg om bijvooorbeeld Muziek mee af te spelen, en andere kleine multimedia zaakjes? Of kan ik dat vergeten? Muziek moet toch wel lukken (A)
 • Ligt idg veel aan de snelheid van je harddisk; denkutwel.
 • Nu, ik ga denk ik Linux maar eens binnen halen, bedankt!
 • Misschien is www.opensuse.org wel iets voor je? Is wel erg nieuw!
 • PC heeft een nachtje gedownload (7 uur een 55 minuten, toen was ie klaar) en ik heb nu alle 5 de ISO's van SUSE Linux Proffessional 9,3. Ga ze in de loop van de dag branden, nu eerst de partities op orde maken.

  Berdankt voor jullie hulp, ik kom er nu wel uit! (Denk ik :roll: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.