Vraag & Antwoord

OS Linux

NVIDIA Driver in SuSE 9.0 Professional

Anoniem
jolo
11 antwoorden
 • Beste forumleden,

  ik ben nieuw op het gebied van Linux, ik heb al veel ervaring met computers in het algemeen en met Windows, maar voor Linux ben ik een complete nieuwkomer. Heb dus geduld met me als ik niet alles snap, en leg a. u. b. alles uit, want ik heb een probleem met een driver.

  Ik heb SuSE 9.0 Professional in een multi-boot met Windows XP geïnstalleerd, nu al voor de derde keer. Het probleem: als ik opstart zie ik in plaats van een gewoon beeld alleen een storende, streperige onleesbare desktop. De commandoprompt doet het verder wel gewoon, met CTRL + ALT + F1. Wel, tijdens de installatie heb ik gewoon beeld. Mij is verteld dat ik de NVIDIA-driver apart moet installeren. Wel, later las ik in de release notes dat ze die erom copyright-redenen uit hadden gehaald. Goed, het installeren van de NVIDIA driver doe ik dus precies volgens de instructies, maar het resultaat is dat ik alleen nog blokjes zie, zowel in de GUI als in de shell. :o :( Op dat moment kan ik alleen nog iets doen in failsafe mode. Ik heb hem nu opnieuw geinstalleerd zodat ik iig geen blokjes zie, maar wat moet ik nu doen? De blokjes kreeg ik met driver release 7676, zie www.nvidia.com . Iemand suggesties of ervaring met het probleem?

  Groeten van Lennart Goosens.
 • Vertel eens wat meer over je systeem: welke videokaart, hoeveel geheugen, welk mobo, etc. Heb je een CRT of TFT beeldscherm? Resolutie?

  Ik denk dat je de X-server config moet aanpassen. Probeer eerst eens met de standaard VESA driver op 800*600 scherm, alle chipsets en monitoren ondersteunen dit.
 • http://www.tweakers.net/gallery/120819/sys

  Dit zijn de specificaties van mijn systeem, had je kunnen zien in mijn onderschrift! :lol: Geeft niet hoor! :wink: Verder werken standaarddrivers volgens mij ook ECHT niet hoor. Ik wil eerst nog even wat meer horen, eventueel kan ik er daarna natuurlijk wel weer mee gaan rommelen… :roll:
 • misschien kan het liggen aan de Horisync en Vertrefresh instellingen in je xorg.conf / xfree86.conf bestand, deze moeten goed ingesteld staan voor je monitor….
 • Aangenomen dat de horizontal en vertical sync in de genoemde bestanden gelijk zijn aan die die ik heb ingesteld in YaST, dan staat het helemaal goed.

  Dat lijkt me dus onwaarschijnlijk.
 • probeer eerst eens de nvidia dummy driver te gebruiken; die wordt meegeleverd met suse.
  Werkt redelijk, maar zonder 3D support.
  Als dat werkt, kan je tenminste fatsoenlijk uitzoeken hoe je de nvidia driver werkend krijgt.
  Google is je vriend: iedereen heeft dit probleem de 1e keer.
 • [quote:d8c96540cb="rolfb"]probeer eerst eens de nvidia dummy driver te gebruiken; die wordt meegeleverd met suse.
  Werkt redelijk, maar zonder 3D support.
  Als dat werkt, kan je tenminste fatsoenlijk uitzoeken hoe je de nvidia driver werkend krijgt.
  Google is je vriend: iedereen heeft dit probleem de 1e keer.[/quote:d8c96540cb]
  Wil je iets meer uitleg geven over hoe ik die dummy driver kan selecteren? Ik gebruik trouwens een Geforce FX 5700 LE. En ik geloof best dat iedereen dit de eerste keer heeft, maar omdat de door NVIDIA beschreven procedure alleen een verpest scherm met groene, paarse en grijze knipperende blokjes oplevert, vond ik het de moeite waard om de vraag hier te stellen, zeker aangezien ik ook niet zou weten met welke zoektermen ik enige kans op succes kan hebben.
 • [quote:edde9c2a28="LGoosens"]Ik heb SuSE 9.0 Professional (..) Mij is verteld dat ik de NVIDIA-driver apart moet installeren. [/quote:edde9c2a28] De nvidia drivers kun je het beste installeren via YaST Online Update. Check daarvoor deze nvidia-installer-HOWTO.

  [quote:edde9c2a28="LGoosens"] Wil je iets meer uitleg geven over hoe ik die dummy driver kan selecteren? [/quote:edde9c2a28] De dummy drivers is toch de driver die SuSE standaard installeert. De standaard dummy driver kun je weer terug installeren via sax2. Ook staat er in /etc/X11 een bestand met de naam [code:1:edde9c2a28] /etc/XF86Config-4.install [/code:1:edde9c2a28] De X configuratie zoals deze tijdens de SuSE installatie was. Deze zou je terug kunnen kopieren als superuser [code:1:edde9c2a28] cp /etc/XF86Config-4.install /etc/XF86Config-4 [/code:1:edde9c2a28][Enter] als deze niet bestaat [code:1:edde9c2a28] cp /etc/XF86Config-4.saxsave /etc/XF86Config-4 [/code:1:edde9c2a28][Enter] Of wat er op lijkt.
 • Hmmm, ik kon wel een bestand /etc/X11/XF86Config.saxsave vinden maar de map waar het naartoe moest was in geen velden of wegen te bekennen. Dat werkt dus zo niet. Ik heb nu even tijdelijk mijn oude grafische kaart erin gezet (een Intel I740 met 4 MB en geen 3D-versnelling :roll: , jawel 32 keer zo weinig geheugen) en daarmee zit ik nu in Linux en DAN werkt het wel. Het heeft dus echt te maken met de grafische kaart. En dan kun je wel simeplweg zeggen: 'installeer dan de juiste driver' maar dan kreeg ik dus allemaal blokjes… :-?

  Oh ja en die driver via YOU (YaST Online Update) installeren had ik al geprobeerd tijdens de setup van SuSE, verandert niks.

  Iemand nog een idee? :( Ik kan nu wel hele even werken maar niet met 3D enzo en elke keer als ik weer naar Windows wil moet ik een grafische kaart omwisselen, is ook niet echt praktisch toch…! :cry:

  Lennart Goosens.
 • 'de map waar het naartoe moet', dat is geen map,
  [code:1:f62cc83c5d] cp /etc/XF86Config-4.saxsave /etc/XF86Config-4[/code:1:f62cc83c5d]
  hierbij word XF86Config-4.saxsave naar XF86Config-4 gekopiert. XF86Config-4 bestaat nu nog niet, maar is een file dat dan gemaakt word :wink:
 • [quote:a2c629ae3a="Chestah"]'de map waar het naartoe moet', dat is geen map,
  [code:1:a2c629ae3a] cp /etc/XF86Config-4.saxsave /etc/XF86Config-4[/code:1:a2c629ae3a]
  hierbij word XF86Config-4.saxsave naar XF86Config-4 gekopiert. XF86Config-4 bestaat nu nog niet, maar is een file dat dan gemaakt word :wink:[/quote:a2c629ae3a]
  OK :oops: maar hij gaf wel een foutmelding. Dat de map niet bestond d8 ik! :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.