Vraag & Antwoord

OS Linux

disaster recovery Linux

3 antwoorden
  • Mijn Fedora Core 4 bakkie gaat steeds meer draaien zoals ik dat wil met steeds uitbreidingen van de services....Hij begint onderhand een aardige eigen config te krijgen en ik vroeg me af hoe ik dat het beste kan veilig stellen in geval van een disaster. Wat is hiervoor de beste manier, indien ik gewoon alles tar vanaf /, neemt hij dan open files mee, en kan ik in het geval van bijv. een HDD crash alles restoren? Welke methodes zijn beproefd en waarmee hebben jullie al dan niet goede ervaringen?
  • Tips.... - Maak een image van je hele harddisk... ben je weer snel in de lucht igv een flinke crash. Kan o.a. met dd, ghost, partimage. - Maak van belangrijke system-files (o.a. in /etc) kopieen/backups. - Maak van je data regelmatig backups.
  • Je root partitie backupen kan bv met het commando [code:1:baa13c604e] tar cplf / /path/naar/backup.tar bzip2 /path/naar/backup.tar [/code:1:baa13c604e] Een alternatief is dd, waarmee je een exacte image van een partitie kan maken, maar zo'n image neemt meer in dan een .tar.bz2 en biedt volgens mij verder geen voordelen Restoren kan je bv. doen door te booten van een livecd en de image uit te pakken naar een lege partitie: [code:1:baa13c604e] mkdir -p /mnt/root mount /dev/partitienaam /mnt/root cd /mnt/root tar xvpfj /path/naar/backup.tar.bz2 [/code:1:baa13c604e] Je moet natuurlijk ook iets soortgelijk doen voor uw andere partities en je bootloader opnieuw installeren...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.