Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Slackware]Besturingssysteem ontbreekt

roy_startpag
5 antwoorden
 • Heb Slackware geïnstalleerd. Dat ging allemaal perfect. Maar na de install start mijn computer linux niet op. Ik krijg iedere keer de melding Besturingsysteem ontbreekt. Terwijl ik geen foutmeldingen had tijdens de installatie. De partitie waar linux op staat is actief gemaakt in fdisk. Dus daar zit het probleem ook niet.

  Ik hebt het als volgt ingedeeld:
  /dev/hda1 /
  /dev/hda2 linux swap

  Tijdens de installatie werd mij gevraagd om een kernel te kiezen, toen heb ik voor skip gekozen. Er zou dan volgens de setup een general kernel geïnstalleerd worden. LILO heb ik niet geïnstalleerd. Als ik later alsnog probeer om die wel te installeren, lukt dat ook niet.

  Zie ik iets over het hoofd? Ik wil dus alleen mijn systeem opstartbaar hebben, die LILO maakt me verder ff niks uit. Ik heb ook al gekeken op de site van Slackware, maar daar kon ik er niks over vinden. Als jullie nog iets moeten weten om mijn vraag te beantwoorden dan hoor ik het wel.
 • Tja, om de Linux kernel te booten heb je een bootloader zoals LILO nodig en ook een kernel-image. Beide heb je niet geinstalleerd, dus wat wil je :P

  Ik adviseer je de install gewoon opnieuw uit te voeren en dit maal wel gewoon LILO te installeren en een kernel-image te kiezen.
 • [quote:91e2773a6f="Marcel de Reus"]Tja, om de Linux kernel te booten heb je een bootloader zoals LILO nodig en ook een kernel-image. Beide heb je niet geinstalleerd, dus wat wil je :P

  Ik adviseer je de install gewoon opnieuw uit te voeren en dit maal wel gewoon LILO te installeren en een kernel-image te kiezen.[/quote:91e2773a6f]

  De setup deed mij vermoeden dat als ik voor skip kies er een standaard kernel geinstalleerd zou worden. Zo stond het ook in beeld. Overigens LILO installeren lukt met geen mogelijkheid. Via setup krijg ik gewoon een foutmelding als ik LILO wel wil. Hetzelfde krijg ik met liloconfig.
 • [quote:7cc6f30782="roy_startpag"] Overigens LILO installeren lukt met geen mogelijkheid. Via setup krijg ik gewoon een foutmelding als ik LILO wel wil. Hetzelfde krijg ik met liloconfig.[/quote:7cc6f30782]
  Wat voor een foutmelding krijg je dan? je zult een bootloader moeten installeren, anders kunj niet zomaar je linux-bak booten ;)
 • Behalve door van CD-ROM te booten en het volgende op de "Boot:" prompt te tikken:

  bare.i root=/dev/hda1 noinitrd ro

  Daarna kun je op alle gemak LILO configureren. Dit boek vind je misschien ook handig ;):

  http://www.slackbasics.org/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.