Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse] 2 monitors

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi,

  vooruit dromend over mijn nieuwe studeerkamer vraag ik me af of het volgende gaat werken:
  er komen 2 pc's tegenover elkaar te staan.
  1 pc met linux (suse 9.3 of 10.0, nog aan te schaffen) en een met windows & linux.

  Kan ik op de linux-only pc de standaardmonitor aansturen met een reguliere (niet dualhead) videokaart, en dan -middels een switchbox- de 2e monitor aansluiten op de onboard videokaart van die pc.

  Zou zijn om bv logfiles in de gaten te houden, niet voor flightsim of CAD/CAMdesign ofzo.
  essentie: kan ik 2 monitoren aansturen met 2 verschillende videokaarten?
 • Theoretisch kan dit, in de praktijk kun je wel eens vreemde dingen tegenkomen met crashende drivers etc. Ligt er maar net aan welke twee videokaarten, sommige kaarten gedragen zich niet helemaal netjes op de pci bus. Tweedens schakelen de meeste onboard kaarten zich compleet uit zodra er een externe kaart is aangesloten, en zijn verder dan niet meer te vinden/gebruiken door het systeem. Het is meer een kwestie van geluk hebben als het werkt.
 • OK helder,
  dan ga ik eens afwegen of die functionaliteit een speciale videokaart waard is (of is dualhead tegenwoordig vrijwel default..?)
 • Een oude GeForce 2 o.i.d. kost niet veel, en mensen verkopen ze vaak graag om zelf een nieuwe te halen. En je hebt er een hoop modellen bij met VGA/VGA of VGA/DVI (met een converter stekkertje ook weer VGA van te maken). Ook hebben Matrox kaarten goede DH mogelijkheden geloof ik. Een nieuwe 3D kaart met 256Mb DDR kopen om logfiles te lezen is een beetje onzin he… ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.