Vraag & Antwoord

OS Linux

phpBB2, MySQL veilig stellen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Het enige wat echt wijzigd op mijn linuxbak (FC4) is het forum van phpBB2. Enkele mods toegepast. Indien ik de gehele /var/www/html-dir en de MySql-dir tar en veilig stel, heb ik dan genoeg om in het geval van een nieuwe install de boel weer snel up-and-running te krijgen?
 • Denk het wel ja.

  De vraag is alleen hoe snel. Een image zou handig zijn om het eea snel te herstellen. Maar als je alleen dat draait maakt het allemaal niet zo uit… Een minimal install kan soms zelfs binnen 10 minuten gedaan zijn.
 • [quote:a0d38b1bf5="MrLeeJohn"]Denk het wel ja.

  De vraag is alleen hoe snel. Een image zou handig zijn om het eea snel te herstellen. Maar als je alleen dat draait maakt het allemaal niet zo uit… Een minimal install kan soms zelfs binnen 10 minuten gedaan zijn.[/quote:a0d38b1bf5]
  Ik draai met Fedora en binnenkort komt FC5 uit, die wil ik dan weer gaan gebruiken, dus een image werkt dan niet echt, wil gewoon steeds een nieuwe install doen bij een nieuwe release.
 • Waarom zou je willen upgraden, zijn er zóveel verschillen dan? (ik gebruik geen FC maar Debian, geen idee dus) FC 4 wordt na de release van FC 5 nog minstens een half jaar ondersteund, tegen die tijd heb je ongetwijfeld al een nieuwe layout in gedachten ofzo ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:1cd19711f9="M.V. Wesstein"]Waarom zou je willen upgraden, zijn er zóveel verschillen dan? (ik gebruik geen FC maar Debian, geen idee dus) FC 4 wordt na de release van FC 5 nog minstens een half jaar ondersteund, tegen die tijd heb je ongetwijfeld al een nieuwe layout in gedachten ofzo ;)

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:1cd19711f9]
  Ik wil upgraden om het upgraden ;-)…..gewoon juist om te kijken en te ervaren wat er nieuw is, misschien een tik die de meeste FC'ers hebben :lol:
 • Als je kiest voor FC als server, dan kies je voor veel upgraden. FC is bleeding edge. Anders moet je naar een niet-bleeding-edge, zoals rhel (of een rhel-kloon) gaan. Verder kan FC voor standaard dingen op een server prima.
 • [quote:eaaf5e8393="MrLeeJohn"]Als je kiest voor FC als server, dan kies je voor veel upgraden. FC is bleeding edge. Anders moet je naar een niet-bleeding-edge, zoals rhel (of een rhel-kloon) gaan. Verder kan FC voor standaard dingen op een server prima.[/quote:eaaf5e8393]

  CentOS :D

  /me gaat weer eens verder met de RH Reference Guide
 • als je een backup/dump doet van je database door enkel je datafiles te kopieren hou er dan rekening mee dat je MySQL eerst down gooit alvorens je de backup doet. Anders loop je risico's dat je datafiles corrupt of dat de data inconsistent zal geraken.

  Niet voor niets hebben grote DB vendors iets als "online backup" inclusief gebruik van transactie logs. Dat is er niet voor niets.

  Voor het doen van een dump via mysqldump geldt precies het zelfde.
 • [quote:d195681c1e="KayJay"]als je een backup/dump doet van je database door enkel je datafiles te kopieren hou er dan rekening mee dat je MySQL eerst down gooit alvorens je de backup doet. Anders loop je risico's dat je datafiles corrupt of dat de data inconsistent zal geraken.

  Niet voor niets hebben grote DB vendors iets als "online backup" inclusief gebruik van transactie logs. Dat is er niet voor niets.

  Voor het doen van een dump via mysqldump geldt precies het zelfde.[/quote:d195681c1e]
  Ok, tnx voor de tip, zal er rekening mee houden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.