Vraag & Antwoord

OS Linux

Microfoon doet het niet bij Skype.

Anoniem
henk46
6 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb Skype op 2 computers geinstalleerd. Eentje met Suse9.3, en een met Suse9.3 die opgewaardeerd is naar Suse10.0. Bij beide computers kan ik degene die ik bel wel horen maar hij/zij mij niet. Ik weet zeker dat de rose stekker goed is ingeplugd en dat de koptelefoon met microfoon in orde is. Bij een Windows computer doet hij het goed.
 • Alle benodigde poorten open? Alle rechten in orde? (wat het moet zijn weet ik niet, zie man-page, maar dit is meestal de standaard oplossing in Linux/Unix ;))

  Groet, M.V. Wesstein
 • kan de geluidskaart duplex mode aan, en is de duplex mode geactiveerd?
 • Misschien heb je de microfoon gemuted ?
  Wat voor geluidskaart heb je ?
  Heb je in overige programma's in linux wel geluid van de microfoon ?
 • Ik moet mij verschrikkelijk verontschuldigen. Ik had op de ene computer het stekkertje toch in het verkerde gaatje zitten. Er zitten vier aansluitingen op deze geluidkaart waarvan er een rose is en een ander met een kleur die daar op lijkt en daar had ik de mic ingeplugd. Deze Skype werk dus nu naar behoren. Deze computer staat in mijn buitenlandse huis dus nu moet ik in mijn NL huis het probeel nog oplossen. Daar ben ik volgende week weer. Dan zal ik daar ook nog eens goed naar de plugjes kijken. :oops:
 • Zo te horen heb jij geen last van hoge stemmetjes met skype.
  Ik probeerde pas vanaf mijn slackware PC met een windows PC te communiceren. Ik hoorde de WinPC veel te hoog (a la The chipmunks), terwijl op de WinPC mijn stem veel te laag was.

  Ook als ik bel naar Echo123, dan hoor ik het voorgesproken stuk op een te hoge toon.

  Zou het aan mijn geluidskaart kunnen liggen? Ik heb nForce3 mobo met on board geluidschip van RealTek (850 geloof ik). Met de alsa snd_intel810 driver kreeg ik de mic niet aan de praat, met de Nvidia Nforce drivers wel, maar met de piepstemmetjes tot gevolg.

  Iemand een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.