Vraag & Antwoord

OS Linux

Grub 'hangt een minuut' voor verder te gaan

Geef eens aan hoe je partitionering is (evt op beide schijven) en waar je grub is geïnstalleerd en hoe je grub.conf eruit ziet.

Anoniem
rolfb
3 antwoorden
 • Ik heb suse 10.0 geinstalleerd op een 20GB slave schijf. Op de master van 40GB staat XP. Alles werkt, alleen het volgende probleem doet zich voor, tijdens het booten zie ik:

  Grub Loading stage1.5.
  Grub loadin, please wait…

  en daarna duurt het bijna een minuut voordat er weer iets gebeurt, namelijk het verschijnen van het grafische scherm van GRUB.
  Heeft iemand ook hetzelfde probleem?
 • [quote:53c00c2d0e="plemp"]Grub Loading stage1.5.
  Grub loadin, please wait…

  en daarna duurt het bijna een minuut voordat er weer iets gebeurt, namelijk het verschijnen van het grafische scherm van GRUB. [/quote:53c00c2d0e] Verschijnt er dan geen foutmelding? En kun je nog extra info geven over je pc? Welk merk PC/moederbord? Heb je de beide harde schijven al getest, met de diagnostiche software van de harde schijf fabrikant(en)? Om welke SuSE 10 gaat het? De winkel versie, of die van opensuse? Had je na het downloaden de MD5SUMS wel gecheckt? En hoe had je die 5 cd's gebrand? Zou je ook nog als superuser de output kunnen posten van je
  [code:1:53c00c2d0e] fdisk -l [/code:1:53c00c2d0e][Enter]
 • Geen foutmeldingen. Ik gebruik een downloadversie, DVD, is gechecked. MOBO is een asrock p4vt8, alle hardware is in orde. Ik ben op een enkele amerikaanse site hetzelfde probleem tegengekomen, echter daar wist men geen oplossing, heel bizar. Komt ook voor bij de GRUB in Ubuntu bijvoorbeeld dat hij een minuut niks doet. Het zou nog aan je bios kunnen liggen maar ik zou niet weten wat ik moet veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.