Vraag & Antwoord

OS Linux

Help, Suse wil niet starten

Anoniem
maximilaan
9 antwoorden
 • Vandaag sinds jaren weer eens Linux geinstalleerd.
  Dit ging zonder problemen totdat het systeem opnieuw opgestart moest worden.
  Ik krijg nu de melding:

  Grub loading stage 1.5

  Grub loading, please wait….

  Error 18

  Het betreft hier Susu 10.0
  Op de harde schijf staat ook nog Windows XP prof. SP2.

  Iemand enig idee??

  Ik had gehoopt dat ik een Bootload scherm zou krijgen waarin ik kon kiezen tussen Linux of Windows.

  Is dit nog te redden?

  Alvast bedankt

  Munchy
 • nee.. sorry
  you're doomed

  wat flauw he.. nee ik zou niet weten hoe ik je moet helpen.. maar het is te fixen. Je moet een lilo fixen(dat bootloadscherm). laten we dat maar aan profs over :)
 • [quote:419ae8b898="Munchy"]Grub loading stage 1.5 Grub loading, please wait…. Error 18. Het betreft hier Susu 10.0.[/quote:419ae8b898] Check om mee te beginnen deze topic.
 • Ik heb het een en ander doorgelezen maar heb nog geen idee hoe ik het op kan lossen.
  Ik kan wel, denk ik, linux starten via de eerste CD rom.
  Maar ik krijg windows niet gestart.
  Ik ben bang dat ik nog onvoldoende kennis van Linux heb om het via Linux op te lossen.
  Dus nogmaals:

  HELP

  Munchy
 • [quote:bc28785d91="Munchy"]Ik heb het een en ander doorgelezen maar heb nog geen idee hoe ik het op kan lossen.[/quote:bc28785d91] Zou je dan zoals in dat topic die ik noemde, kunnen melden op wat voor een hardware je SuSE 10 probeert te installeren? Heb je OpenSuSE of de winkel versie van SuSE?
 • Ik gebruik een download versie van SuSe 10
  Ik moet eigenlijk gewoon weten hoe ik in Linux, daar zit ik nu via een omweg wel in, het MBR kan aanpassen zodat ik kan kiezen tussen Linux of Windows

  Munchy
 • Mijn hardware is door SuSe gecontroleerd en alles wat ie melden klopte met wat er in zit.PC is een P4 1.8 GHz, 256 MB Rim geheugen. 120 GB harde schijf.

  Munchy
 • [quote:3ccf150b48="Munchy"]Ik gebruik een download versie van SuSe 10[/quote:3ccf150b48] Heb je nadat de download was voltooid, de MD5SUM wel gecontroleerd?

  [quote:3ccf150b48="Munchy"]Mijn hardware is door SuSe gecontroleerd en alles wat ie melden klopte met wat er in zit.PC is een P4 1.8 GHz, 256 MB Rim geheugen. 120 GB harde schijf. [/quote:3ccf150b48] Dat zou voldoende moeten zijn voor SuSE 10.0. Zou je ook nog kunnen vermelden wat vooe een merk/type moederbord in die P4 zit?

  [quote:3ccf150b48="Munchy"]Ik moet eigenlijk gewoon weten hoe ik in Linux, daar zit ik nu via een omweg wel in, het MBR kan aanpassen zodat ik kan kiezen tussen Linux of Windows [/quote:3ccf150b48] Dan start je via KDE menu > Systeem > Configuratiescherm (YaST) > systeem > Bootloaderconfiguratie. Daar zou je kunnen checken, of de gegevens die daar staat klopt. En check de info in het linker venster. Verder zou je (als superuser) de output kunnen posten van je [code:1:3ccf150b48] fdisk -l [/code:1:3ccf150b48]
 • Via een linux site ben ik te weten gekomen dat ik een kleine partitie aan het begin van mijn HD moet maken en daar Grub in moet zetten.
  Nu heb ik geen flauw benul hoe ik dit in linux zou moeten doen.
  Kan iemand me dat uitleggen.

  Greetings 2UALL

  Munchy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.