Vraag & Antwoord

OS Linux

Windowmanager veranderen in Suse 9.2

Anoniem
jeroengi
2 antwoorden
  • Ik wil graag mijn windowmanager vervangen onder Suse 9.2. Ik heb nu KDE, maar dat is wat traag voor mijn systeem en IceWM zag er (op screenshots op verscheidene websites) ook goed uit, dus die wilde ik eens proberen. Als ik het goed begrijp kan ik KDM als desktop-manager gewoon aanhouden.

    Via Yast heb ik Icewm ge"installeerd. Vervolgens wilde ik bij het onderdeel /etc/sysconfig Editor (van Yast) IceWM kiezen als windowmanager. Helaas stond hij niet bij het keuzelijstje, maar dat kreeg ik wel voor elkaar door handmatig de file /etc/sysconfig/windowmanager te editen (het lijkt me geen nette manier, maar ik hoopte dat het zou werken). Wanneer ik dan vervolgens IceWM selecteer en op OK klik, komt er geen foutmelding en lijkt alles ok. Alleen als ik vervolgens opnieuw inlog op mijn systeem, of zelfs volledig herstart, is er niets veranderd. Hetzelfde probleem heb ik als ik "windowmaker" selecteer in de /etc/sysconfig Editor (die zet Suse al zelf in het lijstje); ik kan hem wel kiezen, maar er verandert niets.

    Ook heb ik het geprobeerd om de file ".xsession" in mijn homedir te maken en daar in te zetten dat IceWM gebruikt moest worden, maar ook dat had geen succes.

    Ik kan op geen enkele site een oplossing vinden, kan iemand hier mij misschien mee helpen. Wat doe ik verkeerd?

    Alvast bedankt voor de hulp.
  • [quote:36020859bc="jeroengi"]Ik wil graag mijn windowmanager vervangen onder Suse 9.2. Ik heb nu KDE, maar dat is wat traag voor mijn systeem en IceWM[/quote:36020859bc] En als je na (automatisch) te zijn ingelogd in KDE, weer uitlogt en bij Sessietype IceWM selecteert en weer inlogt. Dan zou SuSE bij de volgende reboot, toch automatisch inloggen in IceWM.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.