Vraag & Antwoord

OS Linux

Wireless LAN kaartje

Anoniem
taco78
8 antwoorden
 • Hoi,

  Omdat ik eindelijk ik eens een draadloos LAN wil hebben wat ook onder Linux draait heb ik de volgende vraag:

  Welke Wireless PCMCIA kaartjes voor in de laptop worden door Linux ondersteund?

  Kan iemand mij dat vertellen welke ik he t beste kan aanschaffen

  Alvast bedankt!
 • Als je nog een Prism2/2.5/3 kaart kunt krijgen, kun je daar het beste voor gaan. Deze kaarten worden vrijwel op elk OS out-of-the-box ondersteund, daarnaast kun je een access point met Prism kaarten draaien met de hostap drivers. Mocht je geen beslag kunnen leggen op een Prism kaart, dan kun je altijd nog voor een IPW2100, IPW2200, Ralink of Atheros-gebaseerde kaart gaan.
 • De 802.1g sweex kaart (54mbit) heeft bijvoorbeeld een ralink chip. Je kunt er geen accesspoint mee bouwen, en is niet erg geschikt voor wardriving etc., maar als je alleen wilt inloggen op een ap is het een prima kaart.
 • Geen sweex,
  ik heb zelf nu ubuntu draaien met een sitecom draadloos netwerk, ik heb er 2, 1 met een intel kaart en 1 met een sitecom, alles werkt op ubuntu
 • Misschien helpt het ook als je vertelt welk type en welke chipsets? Wireless kaar fabrikanten hebben wel eens de neiging om van chipsets te veranderen, zelfs voor verschillende revisies van zogenaamd hetzelfde type.
 • Linksys heeft o.a. de WPC54G in het assortiment zitten, dat ding werkt dus [i:60bf3fa06e]niet[/i:60bf3fa06e] onder Linux :evil: Ook met ndiswrapper krijg ik um niet aan de praat, foutmelding: geen geldige win-driver. Komt nog, maar mijdt Linksys voorlopig.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Hier is wel een aardige pagina om kaarten/chips op te zoeken; http://linux-wless.passys.nl/
 • [quote:64d6eb83b9="M.V. Wesstein"]Linksys heeft o.a. de WPC54G in het assortiment zitten, dat ding werkt dus [i:64d6eb83b9]niet[/i:64d6eb83b9] onder Linux :evil: Ook met ndiswrapper krijg ik um niet aan de praat, foutmelding: geen geldige win-driver. Komt nog, maar mijdt Linksys voorlopig.

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:64d6eb83b9]


  Ik heb twee draadloze kaartjes van linksys waaronder de wpc54g en die draaien probleemloos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.