Vraag & Antwoord

OS Linux

De ./tmp directory vergroten.

Anoniem
maximilaan
4 antwoorden
 • Op een systeem draaiend op Mandriva Linux 2006, wil ik Mercury installeren, maar hij moet tijdelijk voor de installatie van de meegeleverde java-VM meer ruimte hebben op de /tmp-map. Die is namelijk door Mandriva Linux 2006 gelimiteerd tot 124,4MB, terwijl de schijf nog 2GB aan vrije ruimte heeft. Hoe hef ik de limiet al dan niet tijdelijk op?
 • Ik zou het met een tijdelijke tmp-link doen naar een andere directory.
 • [quote:a2f51e0211="kienwaiwong"]Op een systeem draaiend op Mandriva Linux 2006, wil ik Mercury installeren, maar hij moet tijdelijk voor de installatie van de meegeleverde java-VM meer ruimte hebben op de /tmp-map. Die is namelijk door Mandriva Linux 2006 gelimiteerd tot 124,4MB, terwijl de schijf nog 2GB aan vrije ruimte heeft. Hoe hef ik de limiet al dan niet tijdelijk op?[/quote:a2f51e0211]
  Mijn harddisk is voledig in partities verdeeld tijdens de installatie en heeft dus geen vrije ruimte over.
  Op elke partitie is nog wel ruimte over natuurlijk.
  Als bv. mijn partitie /home te weinig ruimte over heeft., maar op de partitie /reserve is nog ruimte zat, dan maak voor de directorie /home/ikke/explosief een link als volgt:
  Ik kopieer de dir /home/ikke/explosief met alles wat er in zit naar /reserve[code:1:a2f51e0211]$ cp -a /home/ikke./explosief /reserve
  $ rm -rf /home/ikke/explosief
  $ cd /home/ikke
  $ ln -s /reserve/explosief explosief[/code:1:a2f51e0211]En ik kan /home/ikke/explosief weer gebruiken als vanouds en heb er nu plenty ruimte voor beschikbaar.

  Op mijn distro (Slackware current) bestaat er geen limiet voor de grootte van een directorie, en dus ook niet voor /tmp. Wel natuurlijk dat er nog genoeg schijfruimte op de partitie moet wezen.
  Er bestaat wel iets om per gebruiker een gelimiteerde hoeveelheid schijfruimte toe te wijzen, wat ik dus niet gebruik.

  http://www.mandrivaclub.nl heeft een Nederlandstalig forum voor de mandriva distro.

  Hopelijk heb je hier iets aan.
 • Ik ga het vanmiddag weer proberen als ik weer achter mijn Linux-pc zit :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.