Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandriva 2006 (i586) Powerpack en Fritz!Card DSL installeren

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Mandriva 2006 (i586) Powerpack en Fritz!Card DSL installeren, het lukt maar niet

  Kort geleden heb ik een bericht gepost dat ik bij een vriend op zijn computer naast Windows XP home Madriva 2005LE wilde installeren in een dual boot configuratie. Het gaat om een Pentium 4 2400 mhz processor, een Nvidea 440MX videokaart, een [b:3fc832c515]Fritz!Card DSL (PCI kaart, gecombineerde ADSL en ISDN) kaart met een PCI geluidskaart[/b:3fc832c515] en een Canon printer.

  Het installeren van [b:3fc832c515]Mandriva 2005LE [/b:3fc832c515]ging wel maar het verbinding maken met het internet via een Fritz!Card DSL (PCI kaart, gecombineerde ADSL en ISDN) kaart lukte van geen kanten. Kon alleen maar drivers voor Suse vinden maar wat wij ook probeerden het lukte niet.

  Daarna gewacht op [b:3fc832c515]Mandriva 2006 (i586) Powerpack versie.[/b:3fc832c515] Op deze versie van Mandriva zitten de drivers van de Fritz!Card DSL (PCI kaart) wel op de installatie DVD.

  1. Dus met goede moed begonnen. De eerste keer lukte het installeren vrij snel. Zonder Updates voor het eerst opstarten. Daarna via het Mandriva Configuratie Centrum = MCC de ADSL verbinding instellen. Na de configuratie van de ADSL kaart hadden wij internet verbinding maar de verbinding was heel erg traag. Daarna de ISDN kaart component van de Fritz!Card DSL proberen te configureren. Dit lukte niet echt maar ook was daarna de ADSL verbinding weer van slag, geen internet meer.

  (N.B. Onder Windows wordt deze Fritz PCI-kaart gebruikt om het de ADSL verbinding te e-mailen en te surfen en de ISDN verbinding wordt gebruikt voor de FAX functie. )

  Daarna de PC proberen opnieuw op te starten. Maar dit lukte niet. Het opstarten bleef hangen bij het proberen te laden van pppO. Hoe lang we ook wachten en wat we ook probeerden Mandriva wilde niet verder starten.

  2. Tweede herinstallatie. Na de installatie zonder Update weer via het MCC de ADSL verbinding ingesteld. Deze werkte maar was veel te traag. Na een herstart weer hetzelfde probleem. Mandriva komt niet verder dan bij het proberen van het laden van pppO…..

  3. Na een aantal dagen rust Mandriva 2006 (i586) Powerpack voor de derde maal geïnstalleerd. Via het MCC weer de ADSL verbinding ingesteld. Deze werkte maar was weer veel te traag in vergelijking met de snelheid onder Windows. Daarna via URPMI-WEB bronnen verkregen via www.mandrivaclub.nl en deze via de console als root geïnstalleerd. Daarna de software bijgewerkt.
  Tot nu toe nog geen geluid. PCI geluidskaart lijkt goed geïnstalleerd maar er is geen geluid. Mijn geluid krijg ik niet aan de praat. Wat is daarbij het probleem?
  Op de PC staat een Logitech webcam. De webcam gaat wel aan, dwz. Het lampje gaat aan en uit, maar ik kan hem niet gebruiken. Bij het installeren kreeg ik de volgende foutmeldingen.: De volgende bestanden konden niet worden geladen: Libtlib5-5.1.0-1 mdk.i586 , Libpisock8-devel-0.11.8-9 mdk.i586
  Maar nu komt het Nadat ik een reboot uitvoerde, kwam het bestaande probleem weer terug: pppO werd niet geladen, en linux startte niet verder op!


  Dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt dat het installeren en configureren van Linux zo moeilijk kan zijn. Graag hulp. De volgende vragen:
  1. Hoe kan ik de ADSL Fritz!Card DSL (PCI-kaart) goed instellen en hoe kan ik na een reboot opstarten zonder dat de PC blijft hangen bij het proberen te laden van pppO ?
  2. Hoe kan ik geluid krijgen?
  3. Hoe moet de Logitech Webcam goed ingesteld worden zodat er ook beeld is?

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.