Vraag & Antwoord

OS Linux

instellingen grafische kaart en monitor

Anoniem
None
4 antwoorden
 • ik heb deze week mijn linux pc geupdate van suse 9.3 naar suse 10. Toen ik in suse 10 mijn monitor wilde afstellen kreeg ik een raar effect:
  via configuratiescherm en yast2 ben ik naar 'grafische kaart en monitor' gegaan. na ingave van root-wachtwoord blijft het rechterdeel van het scherm leeg. (geen yast2 wordt geladen of iets dergelijks.
  andere instellingen zoals geluid, cdrom etc werken wel.
  Wat kan hier aan de hand zijn en hoe kan ik de instellingen voor kaart en monitor via de console benaderen.
  Ik heb een download versie van suse, dus geen manuals
 • Je kunt yast2 ook gewoon in een terminal opstarten, je krijgt dan een cursus variant van yast. Ook zou je direct sax2 kunnen opstarten, het configuratieprogramma dat SuSE gebruikt voor instellingen van de grafische kaart en monitor.
 • Via sax2 kan ik in het configuratiescherm komen. Hierin staat dat de kaart een Vesa Framebuffer Graphics zou zijn maar het is een Hercules 3D Prophet 4500 TV out. Van de kaart is niets te wijzigen. De Monitor heb ik op Panasync S70 kunnen krijgen maar met resolutie 1280x1024 i.p.v. 1024x768. Het lukt niet om de resolutie te wijzigen.
  Ook in het testscherm XFine2 doen de pijlen om grote en plaats te wijzigen niets
 • De KyroII chip die de bovengenoemde kaart bezit word niet of nauwelijks ondersteund, en inderdaad alleen in framebuffer mode.
  Zie ook de Suse HCL;
  http://hardwaredb.suse.de/showProduct.php?LANG=en_UK&searchtype=simple&product_id=22363&arch_id=&dist_id=&PHPSESSID=698fe044eb384b396d0edea9b0bf0e43

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.