Vraag & Antwoord

OS Linux

Noodzaak virusscanner/antispyware onder Linux

Anoniem
maximilaan
2 antwoorden
  • Nu heb ik onlangs SUSE Linux 10.0 geinstalleerd. Bevalt tot nu toe ontzettend goed. Ik ben er inmiddels druk mee aan het internetten, downloaden en e-mailen, maar vraag me nu toch af of het niet noodzakelijk is om een virusscanner of antispyware software te installeren. Ik heb wel begrepen dat er bijna geen virussen zijn voor Linux, maar ben hier toch nieuwsgierig naar.

    Groet

    Jan
  • Virusscanners voor Linux zijn vooral bedoeld om windows clients te beschermen als je samba shares hebt aangemaakt. Linux kan niet geinfecteerd worden door windows virii, en de virii speciaal voor Linux zijn op 1 hand te tellen denk ik (ik heb ze nog niet gezien).
    Spyware programma's die in de achtergrond ads downloaden enzo bestaan voor Linux simpelweg niet. Linux word nu eenmaal ook meestal gebruikt door de mensen die wat meer over computers en software (willen) weten, en dat is niet de doelgroep die de spyware makers op het oog hebben, buiten dat het beveiligingsmodel van Linux dat soort zaken niet zo makkelijk toestaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.