Vraag & Antwoord

OS Linux

[Thunderbird] Mail importeren

Anoniem
M.V. Wesstein
4 antwoorden
  • Recent heb ik een nieuwe harde schijf in de desktop gezet en daar Debian (uiteraard :P) op geinstalleerd. Deze keer zonder Windows :D Helaas betekend dat dat ik alles moet overzetten, dus ook de mail uit de Mozilla suite die ik onder Windows gebruikte. Hoe kan ik de bestaande email en accounts uit de suite importeren in Thunderbird onder Linux. De enige import optie van Tb is voor Communicator 4 :-? :roll: en dat werkt dus niet… Ik heb al gezocht naar de lokatie waar Tb z'n huishouden doet, maar simpelweg kopieren accepteertie niet. Iemand enig idee of ben ik veroordeeld tot het voorlopig steeds ombouwen v/d schijf met Windows voor het lezen van de oude mail? De oude schijf is nog altijd beschikbaar, maar als het ff kan wil ik die gaan wissen.

    Groet, M.V. Wesstein
  • Volgens de Thunderbird FAQ zou dat zonder problemen met een ingebouwde tool moeten kunnen. Wellicht werkt dat echter alleen als de Mozilla Suite onder hetzelfde OS draait (dus direct beschikbaar is vanuit Thunderbird). Je zou dus kunnen proberen eerst Mozilla te installeren onder GNU/Linux en die door te kopieren de oude mail over te laten nemen om vervolgens Thunderbird deze te laten importeren. Klinkt wel wat omslachtig ;)
  • Of de Mbox-bestanden van Mozilla suite importeren met behulp van MboxImport.
  • Getriggered door Marcel's opmerking ben ik eens gaan zoeken op m'n systeem en het bleek dat ik niet de hele Mozilla suite geinstalleerd had. An sich ben ik niet ontevreden met de emailclient van de suite, dus Thunderbird hoeft voor mij niet noodzakelijkerwijs. Ik ga nog ff knutselen, alvast weer dank voor de hulp!

    Groet, M.V. Wesstein

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.