Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Geen geluid in SuSE9.2 met NFORCE3 chipset

djezzer
5 antwoorden
  • Na aanschaf en inbouw van mijn nieuwe systeem heb ik besloten om mijn Slackware eens een tijdje in te ruilen voor SuSE 9.2 (had ik een dvd van liggen). Na wat initiele aanloopproblemen heb ik een stabiel systeem waarvan bijna alles doet wat het moet doen. Een van de dingen die nog niet goed gaan is het geluid. In testmode werkt het, het volume staat als niet gedempt, maar xmms en consorten geven geen kik.

    xmms geeft de volgende foutmelding:
    [code:1:9d3090d3dc]xmms: Kon audio niet openen
    Gelieve te controleren dat:
    Je geluidskaart correct ingesteld is
    Je de juiste uitvoerplugin hebt geselecteerd
    Geen ander programma de geluidskaart blokkeert[/code:1:9d3090d3dc]
    Volgens mij heb ik de juiste soundmodule geladen, hier de betreffende regels uit dmesg:
    [code:1:9d3090d3dc]nvsound: module not supported by Novell, setting U taint flag.
    nvsound: module license 'NVIDIA' taints kernel.
    Nvsound: Nvidia Audio Init Module, 20:54:48 Jan 11 2006 version 1.0-7
    nvidia: module not supported by Novell, setting U taint flag.
    [/code:1:9d3090d3dc]
    Mijn hardware bestaat nu uit:[code:1:9d3090d3dc]
    Asus K8N moederbord met nvidia nForce3 chipset, AMD64bit Sempron 3400+, 2GB intern geheugen, nVidia GeForce 6200TD videokaart.[/code:1:9d3090d3dc]
    Bij de installatie van de moederbord stuurprogramma's heb ik de geluidskaartdrivers geinstalleerd met YaST2.

    Ik heb nu de volgende vragen:
    - Wat zijn gangbare instellingen voor een onboard soundcard?
    - Hoe bepaal ik of ik de juiste plugin heb geselecteerd?
    - Hoe kan ik uitzoeken of er geen ander programma de geluidskaart blokkeert?

    Greetz, dJezzer 8)
  • ik denk dat aRts te geluidskaart bezet houdt, waardoor xmms er niet bij kan.

    je kunt dit testen door linux op te starten met twm als windowmanager, en dan xmms te starten…

    verder is met je geluidskaart niks mis als het testgeluid werkt..

    Max
  • [quote:75d00453f1]je kunt dit testen door linux op te starten met twm als windowmanager, en dan xmms te starten… [/quote:75d00453f1]Bedankt voor je suggesties, ik heb een .xinitrc aangemaakt en opgestart naar twm. Daar wilde ik xmms starten, maar dezelfde foutmelding verscheen, aangevuld met onderstaande meldingen:
    [code:1:75d00453f1]** WARNING **: Bad translation for menupath: /Peaks Falloff
    Glib-CRITICAL **: file gutils.c: line 265 (g_basename): assertion 'file_name
    !=NULL' failed.
    ** WARNING **: alsa_get_mixer(): Attaching to mixer hw:0 failed: Toegang
    geweigerd
    **WARNING **: alsa_setup(): Failed to open pcm devce (default): toegang
    geweigerd[/code:1:75d00453f1] Dat aRts iets doet is mij inderdaad al eerder opgevallen. ik heb het uitgeschakeld met behulp van DE systeembewaking. Volgens alsaconf heb ik de juiste module geladen (snd_intel8x0), en hoor ik het testgeluid ook. Xmms wil trouwens nog steeds niet opstarten. :(

    Wat kan ik nog onderzoeken (en hoe) om de dader te stoppen en gewoon van mijn arbeidsvitaminen te genieten? :roll:

    Greetz, dJezzer 8)
  • [quote:7e6d7d13db] ik heb het uitgeschakeld met behulp van DE systeembewaking. [/quote:7e6d7d13db]

    je bedoelt ksysguard?

    Kijk uit, zodra kde geluid nodig heeft wordt aRts onmiddellijk weer gestart ;)

    aRts uitzetten kun je beter in het configuratiecentrum doen bij [geluid en multimedia->geluidssysteem]

    Wat xmms betreft, kijk even bij de voorkeuren van het programma naar welke backend het geluid wordt gestuurd..

    Max
  • [quote:ad2563290b]aRts uitzetten kun je beter in het configuratiecentrum doen bij [geluid en multimedia->geluidssysteem] [/quote:ad2563290b]
    Gevonden, en gelukt :D
    [quote:ad2563290b]
    Wat xmms betreft, kijk even bij de voorkeuren van het programma naar welke backend het geluid wordt gestuurd.[/quote:ad2563290b]
    De Uitvoerplugin staat ingesteld op Automatische detectie (null). Daarachter zit het audio-apparaat Standaard (NVidia CK8S (DUPLEX)). En dat komt wel weer aardig overeen met mijn hardware.

    Toch vreemd dat ik geen geluid hoor. :o

    Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.