Vraag & Antwoord

OS Linux

MySQL gegevens terughalen van schijf

Anoniem
KayJay
4 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn probleem is het volgende:
  Ik heb hier een harde schijf die niet meer wil booten. Op zicht niet zo'n probleem omdat ik er toch van af wil. Nu is het zo dat op deze schijf nog een mysql database staat die ik graag weer terug wil.
  Heeft er iemand misscien een idee welk bestand (en waar ik dat kan vinden) ik kan kopieeren en overzetten naar een ander systeem ?

  Voor de duidelijkheid: Ik kan dus geen mysqldump ofzoiets gebruiken maar puur en alleen bestanden van de schijf kopieren.

  Alvast bedankt !
 • Ik weet niets van MySQL, maar het gebruiken van commando's is waarschijnlijk toch niet zo'n probleem als je denkt. Je kunt booten van een willekeurige GNU/Linux cd, vervolgens je partities mounten en dan chrooten. Dan ben je gewoon weer in je oude systeem en kun je bijvoorbeeld mysql dump gebruiken.
  Het kan vaak zelfs nog iets simpeler door bij het booten al je root partitie op te geven. Voor een GNU/Linux cd met lilo als bootloader waarbij de standaard kernel image linux heet zou dat zijn:
  [code:1:7e41ebd9ba]
  linux root=/dev/hdxy
  [/code:1:7e41ebd9ba]
  Je systeem wordt dan gewoon net als normaal geboot, enkel wel met de kernel van de cd (wat tot gevolg heeft dat als de versie van de kernel op de cd niet overeenkomt met die van de kernel op je systeem sommige modules misschien niet geladen kunnen worden, maar dat is zeker als je alleen een database hoeft te redden geen punt.).
 • Volgens mij worden database bestanden van MySQL standaard in /var/lib/mysql opgeslagen.
  Gewoon de complete directory met de naam van de database die je wilt hebben kopieren, en vergeet niet de juiste gebruiker/groep aan deze directory toe te kennen op je andere systeem (de mysql user van dat systeem dus).
 • [quote:12b708026b="meneer_ed"]Volgens mij worden database bestanden van MySQL standaard in /var/lib/mysql opgeslagen.
  Gewoon de complete directory met de naam van de database die je wilt hebben kopieren, en vergeet niet de juiste gebruiker/groep aan deze directory toe te kennen op je andere systeem (de mysql user van dat systeem dus).[/quote:12b708026b]

  Dat zou inderdaad moeten gaan werken…. Onder windows werkt hetzelfde… gewoon de hele directory kopieren…. Ik heb complete directories van Linux-mysql-databases via de mail gekregen en deze bestanden werkten direcht onder de windows Mysql…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.