Vraag & Antwoord

OS Linux

Knoppix, niet schrijven naar NFTS?

Anoniem
jolo
9 antwoorden
 • maar dat branden… wil dat een beetje goed met knoppix? En hoe zit het met FAT32 Externe hdd's?
 • ik heb zonet mijn eerste knoppix cd- ervaring opgedaan…. en heb direct mijn eerste vraag:

  ik hoorde dat je met knoppix ondersteuning hebt voor USB. Dus ook voor mijn externe hdd(NFTS). Verder hoorde ik, dat knoppix standaard alleen maar wil lezen vanaf NFTS, en er niet naar wil schrijven. Maar hoe kan ik een knoppix cd dan gebruiken om gegevens te redden van een pc als ik het niet weg kan schrijven?
 • Je kan de gegevens wegschrijven naar een schijf met ander bestandsformaat (FAT32), op een cd/dvd branden, via internet (ftp) naar een externe host wegschrijven, op een USBstick schrijven, uitprinten, overschrijven, …
  :lol:
  Meer ideeën nodig?
  (Kortom: er is meer dan NTFS in deze wereld…)
 • [quote:260afecc24="tinus89"]Verder hoorde ik, dat knoppix standaard alleen maar wil lezen vanaf NFTS, en er niet naar wil schrijven. Maar hoe kan ik een knoppix cd dan gebruiken om gegevens te redden van een pc als ik het niet weg kan schrijven?[/quote:260afecc24] Schrijven met een Knoppix Live cd naar een NTFS partitie, zou moeten kunnen met behulp van de captive-ntfs drivers. De commando's voor de captive-ntfs drivers staan op http://kanotix.com/files/tutorials/ntfs-using-captive.txt Echter volgens de info op http://www.oreillynet.com/pub/wlg/6261 werkt dit niet in combinatie met XP Service Pack 2. Een andere mogelijkheid is BartPE Windows live-cd.
 • Ikzelf gebruik knoppix om de gegevens van de (ntfs) schijf die ik wil redden, over een netwerk naar een andere computer te kopieren.
 • [quote:f0e61aa881="tinus89"]maar dat branden… wil dat een beetje goed met knoppix? [/quote:f0e61aa881] Ja, mits die pc 1 dvd-speler en 1 dvd-brander heeft. Check daarvoor deze tutoral. [quote:f0e61aa881="tinus89"] En hoe zit het met FAT32 Externe hdd's?[/quote:f0e61aa881] Dit wordt goed ondersteund door de Knoppix Live CD. Check deze Rescue FAQ.
 • hee dat is handige info!!

  echt een super handig concept, dat knoppix. Maar als hij fat32 wel ondersteunt, ben ik wel bereid mijn externe hdd daarnaar te converteren. Maar heeft die hdd ook drivers nodig?(onder XP niet)
 • [quote:805b6b1f32="tinus89"]Maar heeft die hdd ook drivers nodig?(onder XP niet)[/quote:805b6b1f32] Alle vereiste drivers (kernel-modules) voor de usb2.0-harddisk worden al geladen door de Knoppix Live CD. XP heeft ook usb2 drivers nodig. Deze zitten in SP1/SP2.
 • okee, das handig zeg!! en hoe zit het op pc's met USB 1.1? ondersteunt ie dat ook? (mijn hdd wel)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.