Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux Firewall pc

Anoniem
maximilaan
8 antwoorden
 • Hallo jullie,
  Ik ben me eens gaan orienteren op mogelijkheden om een 286 oudje als firewall te gebruiken voor mijn eigenlijke hoofd-pc.

  Ik ben er alleen nog niet helemaal uit welke distro ik daarvoor het beste kan gebruiken. Misschien is hier wel iemand die met een goede sugestie komt omtrent het opzetten van een dergelijke "Linux-bak". Ik ben eens bezig geweest met Mandrake dus onbekent is het niet geheel hier…
 • [quote:b3a0c7e202="Peiky"]Ik ben me eens gaan orienteren op mogelijkheden om een 286 oudje als firewall te gebruiken voor mijn eigenlijke hoofd-pc. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit welke distro ik daarvoor het beste kan gebruiken. [/quote:b3a0c7e202] Dat gaat waarschijnlijk niet lukken op een 286. Zelfs een Linux router/firewall op een floppy http://www.zelow.no/floppyfw/ heeft een 386sx of beter nodig. En een Linux distributie geïnstalleerd op een harde schijf heeft minimaal een 486-DX66 with 32 meg of memory nodig. http://www.grennan.com/Firewall-HOWTO-4.html#ss4.1 Voor de Linux distributie keuze, check eerst even de Linux FAQ.
 • 286-pc zal inderdaad niet lukken: deze pc-lijn is 16 bit, terwijl Linux een 32-bit besturingssysteem is.

  Verder kun je je afvragen of het maken van een firewall op dergelijke oude hardware zinvol is, het lijkt me goedkoper (als in: energiezuiniger) om een hardwarematige firwall/router te kopen.

  Max
 • Het stamt al uit wat jaren terug en volg het niet meer zo daarom vroeg ik
  me af.
  Maar een hardware-firewal noemt men zo een linux-firewall? Het gaat me erom dat ik een klein pctje naast me neer zet waarop internet binnenkomt en deze wil laten fungeren als firewall…

  de 286 valt af..
 • [quote:6463a5d11b="Peiky"]
  Maar een hardware-firewal noemt men zo een linux-firewall?
  [/quote:6463a5d11b]
  Waar staat dat?

  [quote:6463a5d11b]
  Het gaat me erom dat ik een klein pctje naast me neer zet waarop internet binnenkomt en deze wil laten fungeren als firewall…
  [/quote:6463a5d11b]
  Yep, of om het anders te formuleren, je wilt een extern apparaat hebben dat als firewall fungeert.
  Dat kan een pc zijn met daarop bijv. linux en een firewall, maar ook een klein kastje met daarin een router/firewall.

  Verschil tussen beide is dat je voor de oplossing die jij wilt een volledige pc laat draaien, terwijl de betrekkelijk kleine taak die je voor ogen hebt ook met gemak kan worden gedaan door een klein doosje voor een paar tientjes dat bovendien veel minder stroom gebruikt

  Daarnaast scheelt het je de nodige sores om Linux te installeren/configureren, en je kunt beide oplossingen (extra pc als firewall of zo'n kastje) vanaf de windows-pc instellen..

  Maar da's gewoon mijn idee, je kunt natuurlijk een oude 386/486/P1 opscharrelen en het daar mee proberen ;)

  Max
 • Max bedoelt met een hardwarematige firewall gewoon zo'n kastje wat je in de winkel kunt kopen. Die zijn klein, energie zuinig en sommige zijn heel goed af te stellen.
  Ik heb er zelf eentje (zo'n klein kastje) die op GNU/Linux draait: Linksys WRT54G, er is een speciale GNU/Linux distributie voor, zodat je echt een miniPC'tje hebt en alles tot het bot kunt configureren. Helaas worden de nieuwere modellen niet meer met GNU/Linux geleverd heb ik begrepen (ik weet niet of je daarop dan nog wel zelf de distributie, OpenWRT heet die, kunt installeren).
  Er is overigens wel een project dat de Linux kernel voor 16-bit systemen gemod heeft, ik weet alleen de naam niet meer, misschien ELKS?
 • [quote:975fae3dd6]Ik heb er zelf eentje (zo'n klein kastje) die op GNU/Linux draait: Linksys WRT54G, er is een speciale GNU/Linux distributie voor, zodat je echt een miniPC'tje hebt en alles tot het bot kunt configureren. Helaas worden de nieuwere modellen niet meer met GNU/Linux geleverd heb ik begrepen[/quote:975fae3dd6]
  Kan best, linksys was iig niet blij toen ze te maken kregen met het leger advocaten van FSF vanwege het feit dat ze de GPL-licentie schonden ;)

  Max
 • Ik ben vooral geinteresseerd in de techniek en het hobby'en aan het binnen laten komen van het internetverkeer op een Linux-pc waarop ik vervolgens kan inloggen met mijn workstation..

  Ik zie het nog even aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.