Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse 9.3 samba via XP inloggen

Anoniem
sky
12 antwoorden
 • Blijft 1 groot tranendal. Wat ik ook probeer nieuw user onder samba maken, wachtwoorden opnieuw instellen enz enz. Krijg het gewoonweg niet voor elkaar om als user in te loggen. Op het moment dat het niet publiek is lukt het gewoonweg niet. Denk dat ik eens naar een kale distro opzoek ga. Voor mijn gevoel draait er onder SUSE vanalles omheen wat ik niet nodig heb en me in de weg zit.
 • Mensen kan iemand me uit de brand helpen. Wat moet ik waar veranderen zodat wachtwoorden die gevraag worden als ik inlog vanuit XP op mijn linux bak herkend worden? Als ik in samba mappen configureer zonder wachtwoorden (dus voor ieder toegankelijk) werkt het prima (ook vanuit XP). Als ik op user niveau een map wil beveiligen lukt dit onder linux prima alleen via WinXP kom ik er niet in. Zal wel aan de manier van encryptie liggen maar heb me al wezenloos gelezen en kan het niet vinden.
 • [quote:8dde840c70="sky"]Wat moet ik waar veranderen zodat wachtwoorden die gevraag worden als ik inlog vanuit XP op mijn linux bak herkend worden? [/quote:8dde840c70] Check om mee te beginnen Windows XP Login to Linux/Unix Samba Networking.
 • [quote:9602324c9d="jolo"][quote:9602324c9d="sky"]Wat moet ik waar veranderen zodat wachtwoorden die gevraag worden als ik inlog vanuit XP op mijn linux bak herkend worden? [/quote:9602324c9d] Check om mee te beginnen Windows XP Login to Linux/Unix Samba Networking.[/quote:9602324c9d]

  Dank je jolo voor het snelle antwoord. Deze url geeft mooi weer hoe je geautomatiseerd je wachtwoord kunt onthouden. Het probleem is echter dat mijn wachtwoorden niet of verkeerd "vertaald" worden waardoor mijn linux machine toegang weigert tot alles wat niet publiek is.
 • [quote:f3065fd12b="sky"]Het probleem is echter dat mijn wachtwoorden niet of verkeerd "vertaald" worden waardoor mijn linux machine toegang weigert tot alles wat niet publiek is[/quote:f3065fd12b] Check dan deze discussie.
 • [quote:cfddbb4348="sky"]Blijft 1 groot tranendal. Wat ik ook probeer nieuw user onder samba maken, wachtwoorden opnieuw instellen enz enz. Krijg het gewoonweg niet voor elkaar om als user in te loggen.[/quote:cfddbb4348] Zou je dan kunnen posten wat je hebt geprobeerd? Je zou bijvoorbeeld de inhoud van je samba.conf kunnen posten. [quote:cfddbb4348="sky"] Denk dat ik eens naar een kale distro opzoek ga. Voor mijn gevoel draait er onder SUSE vanalles omheen wat ik niet nodig heb en me in de weg zit.[/quote:cfddbb4348] In principe zou het voor dat wachtwoord probleem niet zo veel uit moeten maken welke Linux distributie je gebruikt.
 • Aangezien het met name gaat om de configuratie van samba/linux, verplaatst naar OS Linux
 • Heb inmiddels al zoveel geklooid dat het niet meer te overzien is. Zal mijn suse distro er nieuw opzetten en zal het stap voor stap beschrijven. Wordt vervolgd…………..
 • Ok hier is ie dan een schone installatie. (Suse 9.3)

  Share's op 2 XP machine zijn vanuit mijn linux bak te benaderen lukt prima Ook wachtwoord herkenning werkt. Als ik vanuit konqueror (SUSE) de samba share probeer te benaderen lukt het om de linux box te openen. De share lib lukt me niet om te openen (gebruiker of wachtwoord worden niet herkent). Als ik van buitenaf (vanuit XP) de linux bak probeer te benaderen vraagt hij om user en wachtwoord (niet gek daar security op user staat in gesteld) Het grote probleem is nu dat hij geen enkele aangemaakte user met bijbehorent wachtwoord accepteerd. users en wachtwoorden zijn voor zowel account linux machine alsook als gebruiker in samba aangemaakt.


  Mijn totaal uitgeklede smb.conf file:


  # smb.conf is the main Samba configuration file. You find a full commented
  # version at /usr/share/doc/packages/samba/examples/smb.conf.SUSE if the
  # samba-doc package is installed.
  # Date: 2005-03-22
  [global]
  workgroup = ent
  security = user
  printable = no
  read only = no

  [homes]
  browseable = no
  writable = yes

  [lib]
  path = /lib
  writable = yes
  browseable = yes
 • Wellicht kom je verder met de uitleg over Samba op http://www.sjoerd-visser.demon.nl/net-linux/samba.html
 • [quote:b1781ced2f="jolo"]Wellicht kom je verder met de uitleg over Samba op http://www.sjoerd-visser.demon.nl/net-linux/samba.html[/quote:b1781ced2f]

  Thanx jolo, maar ook dez site heb ik al doorgespit. Het moet iets kleins zijn dat ik over het hoofd zie maar kan het gewoon niet vinden.
  In iedergeval bedankt voor je hulp.
 • Er staan een aantal dingetjes in die je mss wel leest maar waarvan de betekenis niet tot je doordringt:[quote:c6d87ff332]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.