Vraag & Antwoord

OS Linux

Overstap Linux

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hallo,

  Ik dacht eraan over te stappen op Linux, ik hoorde er zeer positieve dingen over, bijvoorbeeld ook dat het sneller werkt dan Windows en nooit vastloopt.

  Nou weet ik alleen niet wat ik moet kiezen(Red Hat,Debian etc.)
  Ik heb het liefst een beetje een linux die wat op windows lijkt.

  Mijn specs:
  p3 700 mhz
  128 ATI Radeon 9200
  256 RAM

  Kunnen jullie me raad geven?


  Grtz

  Ripper
 • [quote:6cdf972933="Ripper_alexander"]Ik heb het liefst een beetje een linux die wat op windows lijkt.[/quote:6cdf972933]
  Hmm, als je al zo begint…
  Lees dit maar, en kijk dan of je nog steeds linux wilt:
  http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm
 • In de FAQ worden de verschillende distributies besproken: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=64018
 • Linux dat op Windows lijkt…

  Xandros en Linspire komen het meest in de buurt van Windows; daarna volgen SUSE, Mandriva, (K)Ubuntu, Fedora; en daarna krijg je debian, slackware, gentoo etc..

  Houd er wel rekening mee dat Linux een totaal ander systeem is dan Windows, en dat we in feite in een Windows-wereld leven: alles is voor windows geoptimaliseerd (hardware, software, websites, multimedia, etc. etc..), maar niet voor Linux.
 • Een mooie manier om met Linux te leren werken is in een virtuele omgeving. Inmiddles in VMware gsx-server gratis te downloaden en er zijn inmiddels al een hoop voorgebakken Virtuele Linuxmachines. Je hoeft alleen maar VMware te downloaden en een Linux-image en je bent klaar. Je kan dan zonder je huidige windows omgeving aan te passen, je volledig eigen maken in Linux.
 • [quote:5b86be112a="Venzent"]Inmiddles in VMware gsx-server (..) Je kan dan zonder je huidige windows omgeving aan te passen, je volledig eigen maken in Linux.[/quote:5b86be112a] Maar volgens de VMware GSX Server 3.2 Host System Requirements is dan wel een Windows server operating system vereist. En ook nog Minimum: 512MB werkgeheugen.
  [quote:5b86be112a="Ripper_alexander"]Nou weet ik alleen niet wat ik moet kiezen(Red Hat,Debian etc.) [/quote:5b86be112a] Je zou de Linux Bible 2006 Edition kunnen aanschaffen. De tien behandelde Linux distibuties staan op de bijbehorende Bonus DVD. Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij het computercollectief.
 • [quote:8c562fc88b="jolo"][quote:8c562fc88b="Venzent"]Inmiddles in VMware gsx-server (..) Je kan dan zonder je huidige windows omgeving aan te passen, je volledig eigen maken in Linux.[/quote:8c562fc88b] Maar volgens de VMware GSX Server 3.2 Host System Requirements is dan wel een Windows server operating system vereist. En ook nog Minimum: 512MB werkgeheugen.[/quote:8c562fc88b]
  De standaard GSX-versie wel, de gratis versie draait ook op XP, en er is ook een Linux variant.
 • [quote:840dd60a9d="jolo"]Je zou de Linux Bible 2006 Edition kunnen aanschaffen. De tien behandelde Linux distibuties staan op de bijbehorende Bonus DVD. Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij het computercollectief.[/quote:840dd60a9d]
  Er is inmiddels ook een Nederlandstalige variant:
  Linux voor Dummies, 6de editie: 6 distributies op DVD: Fedora Core, SuSE, Knoppix, Linspire, Xandros en Mandrake:
  http://www.comcol.nl/detail/55847.htm
 • Je kunt er ook voor kiezen om eerst en Life cd te downloaden. Dan krijg je iig een eerste indruk van wat linux is. Hoef je in eerste instantie niets op je harde schijf te zetten. Wat ik persoonlijk een erg fijne distro vind is PCLinuxOS. Eerst het bestand downloaden en dan via een brandprog op een cd zetten. Daarna boot je pc op middels die cd. Moet je natuurlijk wel de cd in je pc doen.
 • Zeg c2 … waar komt die avatar van jou vandaan ? :roll:

  :wink:
 • ik heb geen idee, heb ik al heel lang maar waar die vandaan is, geen idee.
 • [quote:55252a8a8e="c2"]ik heb geen idee, heb ik al heel lang maar waar die vandaan is, geen idee.[/quote:55252a8a8e]
  Ik heb hem zelf ooit eens snel in elkaar geflanst.
  Volgens mij is jouw avatar gelijk aan de mijne, als ik ze overelkaar heen leg dan lijken ze exact gelijk, maar ik ben dan geen grafisch expert :lol:
  Het kan erg toevallig zijn, maar het is waarschijnlijker dat het om het zelfde plaatje gaat.
  Er zijn al vaker mensen die me er op geattendeerd hadden dat deze avatar inmiddels over diverse fora en het web zou zijn verspreid en nu kom ik hem eindelijk zelf ook eens tegen :P.
  Vandaar de nieuwschierigheid en interesse in de herkomst van het plaatje, ik ben namelijk erg benieuwd waar hij vandaan komt (en of het werkelijk het amateuristische 2 minuten knip & plak product is wat ik enkele jaren terug voor de grap had gemaakt voor gebruik op fora en IM'ers.)
 • nogmaals ik heb geen idee waarvandaan die is gekomen. Ik heb inmiddels maar een nieuwe gekozen zoals je ziet om verwarring te voorkomen :wink:.
 • [quote:37f6daaf11="c2"]nogmaals ik heb geen idee waarvandaan die is gekomen. Ik heb inmiddels maar een nieuwe gekozen zoals je ziet om verwarring te voorkomen :wink:.[/quote:37f6daaf11]
  Jammer … ik vond het wel grappig :wink:
 • Gaat eens wat Live DVD's downloaden als je die mogelijkheid hebt.

  Met name Suse 10.0 een goede hardware ondersteuning.
  Of die van Mandriva.

  Groet
 • Nadeel met LiveCD's is natuurlijk wel dat je wijzigingen niet bewaard worden.
 • Jawel mee eens..
  Maar hij kan wel kijken wat hem lijkt.
  En of alles ondersteunt wordt.

  Daarna kan hij over gaan naar de Install. evt naast XP als een duel boot.

  Groet :wink:
 • [quote:e391189850="Venzent"]Nadeel met LiveCD's is natuurlijk wel dat je wijzigingen niet bewaard worden.[/quote:e391189850] [quote:e391189850="rrkroontje"] Jawel mee eens. Maar hij kan wel kijken wat hem lijkt. En of alles ondersteunt wordt. [/quote:e391189850] Maar als ik de startpost goed heb begrepen, wilde TS er juist achterkomen welke Linux distributie te installeren. Daar kun je dus niet achterkomen met een Linux LiveCD. Maar door 1 of meerdere Linux distributies te installeren.
 • Jawel dat kan hij wel..
  Want ieder heeft een ander idee wat hij lekker vindt werken.
  Om maar te beginnen met Gnome of KDE 3.5.1, twee grote verschillen.
  En zien is geloven…toch.
  En verder is de hardware ondersteuning ook erg belangrijk.
  Want als dat niet gelijk goed gaat knappen ze al gauw af op Linux..(ervaring)..En hiervoor moet je toch al gauw een bekende Distro hebben.
  En als ze dan een keuze hebben gemaakt (via een live cd)kunnen ze overgaan tot installeren van die Distro.
  Als dan uiteindelijk de smaak te pakken hebben kunnen ze altijd verder rond kijken.

  Groet
 • Mja, live-cd's schiet je niet veel mee op.
  Stel, je probeert knoppix en dat bevalt, welke distributie moet je dan installeren?
  Verder kan een live-cd falen door een incompatibiliteit, terwijl de installatie geen probleem is, en vice versa.

  kde en gnome kun je tegelijkertijd installeren/gebruiken, dus om daarvoor live te gaan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.