Vraag & Antwoord

OS Linux

SAMBA-share RW mounten voor iedereen.

Anoniem
kienwaiwong
5 antwoorden
 • Op een PC draaiend op Mandriva Linux 2006 wil ik een SAMBA-share RW mounten voor iedereen, maar hoe doe ik dat? Momenteel staat de volgende regel in mijn "/etc/fstab/":
  [code:1:155b08672b]//server02/algemeen /mnt/algemeen smbfs umask=0,user,credentials=/etc/samba/auth.server02.k_wong 0 0[/code:1:155b08672b]

  Met deze regel heeft alleen "root" schrijfrechten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat iedereen schrijfrechten kan krijgen? "umask=0" en "umask=777" heb ik al geprobeerd. "rw" toevoegen geeft geen effect. Ook toegangsrechten op het mountpoint instellen voor het koppelen helpt niet.
 • umask=000 of umask=0002 is het meest gebruikelijk. umask=0 haalt weinig uit, omdat alleen de eerste permissie (eigenaar) wordt gewijzigd
 • Ik heb net "umask=000" en "umask=0002" geprobeerd, maar beide gaven alleen root schrijfrechten. De groep had ook alleen leesrechten, dus de enige RW-user is root (of diegene die hem mount).
 • Op welk niveau staat bij jouw in Mandriva Linux 2006 het beveiligingniveau? Check dat via KDE menu > Systeem > Configuratie > Uw computer configureren > Veiligheid. Check of Opties staat op Expert-modus. Klik op Het systeembeveiligingniveau en het periodieke bevestigingaudit instellen.
 • Een paardemiddel kan zijn:
  User en group en chmod in de sambaconfig zetten zodat elke file met dezelfde username, group en rechten weggeschreven wordt. Zorg dat iedereen lid is van de group en je kan schrijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord