Vraag & Antwoord

OS Linux

Met Linux inloggen op een active directory

Anoniem
linux222
18 antwoorden
 • Hoi, het is mogelijk om met linux in te loggen op een active directory van b.v. windows server 2003.

  kan iemand bij duidelijk uit leggen hoe dit eventueel mogelijk mogelijk is

  Thomas
 • Kijk voor handleidingen hiervoor op www.samba.org .
 • Dankjewel!
 • Met Samba kan je niet inloggen op een AD.

  Met Samba kan je file en printer sharing oner Linux maken voor Windows Client's eventueel met Active Directory rechten..!

  Ofwel wil je een snelle en stabiele Fileserver aan een Active Directory hangen…! Samba is de oplossing..!

  :D
 • nee de bedoeling was om met een linux pc in te loggen op windows server 2003 (active directory dus).

  Om dan eventueel zaken uit te wisselen enz.
 • Als je een connectie naar een windows share vanuit linux wilt maken moet je hem dus mounten..!
  of heb je het ondertussen al voorelkaar..?
 • nee nog niet!
 • Koppelen:
  mount -t smbfs -o username=<USERNAME>,password=<PASSWD> //<WINDOWSMACHINE>/<SHARE> /mnt/<SUBDIR>

  Koppeling verbreken
  umount -fv /mnt/<SUBDIR>
 • Ben er toevallig zelf ook mee bezig. Kijk op deze pagina helemaal onderaan.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=157659&amp;postdays=0&amp;postorder=asc&amp;start=0

  Alleen het mounten van de home drive wil niet helemaal lukken, maar het inloggen via de Active Directory werkt wel perfect. Uitleg is gericht op Ubuntu, het enige verschil is dat je met een andere distro op een andere manier aan de packages moet komen. Verder is het voor elke distro hetzelfde.

  Succes
 • Oke, ja ik heb je onderwerp gelezen hopelijk dat je die fout ook nog oplost maar 1 vraag he!

  Misschien dom van mij maar als je op alle werkstations linux gaat zetten waarom neem je dan ook geen linux server??

  zoals ik al zei misschien dom van mij en heb je er een goede reden voor maar ik ben hier toch wel benieuwt na!
 • Omdat niet alle PC's linux gaan draaien. Mischien in de toekomst gaan we wel over naar een linux server. Ik kan denk ik beter Linux compatible krijgen met Windows server en af en toe een werkstation omzetten, dan dat ik een andere server neem en meteen alle werkstations om moet zetten.
 • Een Linux server is heel goed in staat Windows clients te bedienen. Dat gebeurd met dezelfde programma's die je nu op de Linux clients gebruikt :P
 • dan kun je dat veel beter doen toch een linux server is nog eens veel goedkoper ook kun je die (naar mijn mening) veel te dure licenties wel weer verkopen
 • Heel mooi dat Windows overweg kan met een Linux server. Windows kan ook erg goed overweg met een Windows server, die er al staat, helemaal functionerend. Nu kan ik geleidelijk aan een werkstationetje omzetten naar Linux, een nieuwe meteen met Linux uitrusten. En hoef ik helemaal niets aan de server te doen. Want dat werkt gewoon goed. Dan zal naast die gebruiker van het werkstation niemand anders iets merken van de migratie. Zet ik een Linux server neer moet ik in m'n eentje alle werktations laten werken met de Linux server.

  Ik kan nu lekker met mijn eigen systeempje klooien met Linux in combinatie met een Windows server. Ik heb niet de middellen om even een Linux testservertje op te zetten.

  Vanwaar die drang om mij een Linux server te laten gebruiken? Zoals ik het nu doe kan ik heel geleidelijk alle werkstations overzetten naar Linux. Een manier die mij het prettigst lijkt. Als ik dan zo ver ben kan ik altijd nog die Windows server weg doen.

  Komt daar ook nog bij dat ik erg weinig ervaring heb met Linux als LDAP. Nee, ik voel me er prettiger bij om het bestaande systeem intact te houden, en geleidelijk aan te migreren.
 • Nou daar kan ik mij goed in vinden maar waarom zou je allemaal van die dure licenties nog langer betalen als het ook anders kan?

  Thomas
 • Ja, waarom zou je betalen als het gratis kan. Voor mij geld dat het inderdaat gratis kan. Maar het moet ook goed. Ik ben hard op weg naar een "gratis" omgeving, maar die heb je niet 1,2,3. Je kan niet zomaar opeens alles omgooien, tenminste ik niet. Maar ik ben wel duidelijk op weg.

  Migreren naar Linux is niet voor elk bedrijf de beste keuze. Windows bied bepaalde mogelijkheden. Er zijn nog steeds erg veel applicaties die gewoonweg niet beschikbaar zijn voor Linux. Gellukig geld dat niet voor mij, op een enkele Windows machine met Exact na. Maar daar moeten ook andere oplossingen voor te vinden zijn (web based of terminal server achtig)

  Wanneer je werk met veel computers is het niet zo makkelijk om even op het gratis alternatief over te stappen. Je moet ook denken aan hoe het allemaal met alkaar gaat praten, en of dat wel mogelijk is. Ook heb je te maken met gebruikers die nou eenmaal bepaalde gewoontes hebben ontwikkeld in de Windows omgeving, en dat is bij Linux nou net even anders.

  Ik heb nu bijna iedereen hier al aan de Firefox en Thunderbird, zodat er na de overstap qua Internet en Email niets veranders. Maar ik zie al wel een beetje op tegen de overstap van MS Office naar OpenOffice. Hoewel OpenOffice meer dan voldoet aan de eisen van de gebruikers zal het een drukke periode worden voor mij na de overstap. Hoe kan ik dit, hoe gaat dat, etc.

  Is er mischien iemand die wat ervaring heeft met het migreren van een groep gebruikers naar OpenOffice? Ik zou graag weten wat je ervaringen zijn, mischien wat dingen aanwijzen waar ik wat extra aandacht aan moet besteden.
 • misschien zou je hier een nieuw onderwerp voor kunnen aanmaken.

  Het is inderdaad even wennen aan openoffice maar het werkt zeker net zo goed maar daar heb je wel gelijk aan het zal wel druk worden dan over hoeveel gebruikers heb je het eigenlijk?
 • ongeveer 15 tot 20 gebruikers, en 10 werkstations

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.