Vraag & Antwoord

OS Linux

NFS foutmelding in dmesg.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Op beide systemen draait de portmapper, en ze maken wel verbinding met elkaar. Alles, en ook NFS werkt goed, alleen begrijp ik niet waarom deze melding optreedt :(
 • Op een test-fileserver met NFS, heb ik een cliënt aangesloten. Het geheel werkt perfect, maar er is één probleem: Als ik op de cliënt "dmesg" uitvoer, krijg in het volgende te zien:
  [code:1:c52462dd23]nsm_mon_unmon: rpc feiled, status=-13
  lockd: cannot monitor 10.0.0.11
  lockd: failed to monitor 10.0.0.11[/code:1:c52462dd23]
  Wat betekent deze melding? Heel het dmesg zit er vol mee. Op de server is niks mis. Desondanks deze meldingen werkt het nog goed. Wat is de oorzaak van deze meldingen?

  Test-server: Ubuntu 5.10 Breezy Badger
  Test-cliënt: Debian Linux 3.1 Sarge
 • Is op beide systemen het portmapper proces gestart, en bereikbaar voor elkaar?
 • Draaien de statd en lockd processen ook? (de exacte wijze om die te starten ongaan me even op het moment, maar een korte google zoekopdracht zou je het moeten vertellen)
 • Zonet heb ik ernaar gekeken, en lockd draait op zowel de server als de cliënt. rpc.statd draait alleen op de server. Hoe kan ik ervoor zorgen dat rpc.statd automatisch start op de cliënt? De cliënt draait op Debian GNU/Linux 3.1 Sarge. De rest wordt wel automatisch geladen, behalve rpc.statd op de cliënt :-? Handmatig starten lukt uiteraard wel, maar dat is wat minder handig….
 • Voor de moeite te nemen om te kijken hoe die automatisch meegestart kan worden, kijk eerst even of de foutmeldigen verdwijnen door dat proces te starten. Ik weet niet of het nodig is dat proces te starten op een NFS client. Het feit dat het proces niet automatisch gestart word kan natuurlijk ook betekenen dat het niet nodig is op de client.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.