Vraag & Antwoord

OS Linux

Netwerkprinter instgalleren via Samba lukt niet meer

Anoniem
Luuk.de.Ruiter
3 antwoorden
  • Ik had een perfect werkend netwerkje van een linuxpc (Suse 10.0) en een windowspc.(windows 2000) Aan de windowspc hing een printer, op mijn linuxpc had ik die keurig ingesteld met behulp van Yast, echt fluitje van een cent. Nu heb ik Suse 10.0 opnieuw geinstalleerd en probeer de netwerkprinter weer te installeren, maar nu moet ik de naam van een externe wachtrij opgeven (dat hoefde ik bij mijn vorige installatie helemaal niet te doen). Ik heb geen flauw idee wat ik daar in moet vullen. Maar wat ik ook invul, ik krijg het bericht dat de netwerktoegang niet correct geconfigureerd is (maar ik kan moeiteloos bij de windowspc) of de printerserver niet bekend of onbereikbaar is. Iemand enig idee wat ik over het hoofd zie en wat ik moet doen?
  • [quote:2a4db3c3fd="Luuk.de.Ruiter"]Nu heb ik Suse 10.0 opnieuw geinstalleerd en probeer de netwerkprinter weer te installeren, maar nu moet ik de naam van een externe wachtrij opgeven[/quote:2a4db3c3fd] Volgens deze site zou de naam van de externe wachtrij, de naam van de printer zijn.
  • Dat heb ik geprobeerd. Ik heb de naam overgenomen van de printer zoals die op de windowspc genoemd wordt, maar dat heeft geen resultaat. Bij mijn vorige installatie kon ik de printer ook gewoon zien staan als ik op ' Opzoeken' klikte, dus ik heb de indruk dat het probleem op een ander vlak speelt, alleen ik weet niet welk vlak, vooral omdat ik wel bij de bestanden op de windowspc kan. Qua netwerk zou het dus goed moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.