Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu en OpenOffice

Anoniem
Sjoerd Boerhout
9 antwoorden
 • Heb op een pc thuis Obuntu geinstalleerd en dit werkt helemaal ok. Alleen is Openoffice nu in het Engels. Weet iemand of ik dit kan omzetten naar het Nederlands???
 • [quote:8fbdea2fe1="Hezingen"]Heb op een pc thuis Obuntu geinstalleerd en dit werkt helemaal ok. Alleen is Openoffice nu in het Engels. Weet iemand of ik dit kan omzetten naar het Nederlands?[/quote:8fbdea2fe1] Welke versie van Ubuntu gebruik je? Had je tijdens de installatie van Ubuntu Dutch (Nederlands) geselecteerd? In Gnome > Toepassingen > Installeer Toepassingen. Klik op Bestand en Geavanceerd. Klik op Zoeken en typ openoffice. [Enter] En in die zoek resultaat kun je zoeken naar nl pakketten, en die installeren.
 • Gebruik de laatste versie die te downloaden is.

  OpenOffice zit er in het engels bij en een Nederlandse kan ik niet vinden.
  Nu heb ik deze gedownload maar kan ik hem niet installeren. omdat ik het root password niet heb en niet helemaal weet hoe dit moet.
 • OpenOffice heeft taalmodules. Ubuntu gebruikt Synaptic als grafische schil om het update-tooltje apt heen, start Synaptic en zoek dan naar de OpenOffice pakketten. Daar staat ook het pakket openoffice.org-l10n-nl. Selecteer dat om te installeren, laat de machine ff ratelen en presto: OO.o kletst ook Nederlands :) Je hebt het root-pw echt nodig. Als het goed is heb je dit tijdens de installatie opgegeven en hopelijk ook opgeschreven/onthouden….
 • [quote:d1ff43ec6f="M.V. Wesstein"]Je hebt het root-pw echt nodig. [/quote:d1ff43ec6f] Het verschil tussen Ubuntu en andere Linux distributies is, dat Ubuntu standaard geen root wachtwoord gebruikt. Om in Ubuntu via Synaptic applicaties te installeren, wordt gewoon gevraagd om het user wachtwoord.


  Eventueel kan openoffice.org-l10n-nl worden geïnstalleerd via een Terminalvenster [code:1:d1ff43ec6f] sudo apt-get install openoffice.org-l10n-nl [/code:1:d1ff43ec6f][Enter]
 • Sudo is dat Superuser do?! En is 'Enter'dan voldoende? Dan zou ik bash meteen dichttimmeren of snap ik iets niet?
 • [quote:b2c5af5b33="Jimmy"]En is 'Enter'dan voldoende?[/quote:b2c5af5b33]

  [quote:b2c5af5b33="jolo"]wordt gewoon gevraagd om het user wachtwoord[/quote:b2c5af5b33]

  Nee dus. ;)
 • Heb dus geen passwords onthouden….. :oops:

  Ga hem vanmiddag opnieuw installeren en dan moet het wel goed komen.
  Bedankt voor de adviezen. Als ik er niet uitkom plaats ik wel een vraag en dan hoop ik, dat jullie me weer zo goed willen helpen.
 • [quote:b3147d387f="Hezingen"]Heb dus geen passwords onthouden….. :oops:
  [/quote:b3147d387f]

  Je logt toch in met een username en wachtwoord? Dat is het wachtwoord dat je moet gebruiken bij 'sudo'. Het is dus het wachtwoord van de gebruiker die je hebt aangemaakt tijdens de installatie.

  Ik hoop dat je niet al opnieuw geinstalleerd hebt. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.