Vraag & Antwoord

OS Linux

Ndiswrapper

Anoniem
KayJay
13 antwoorden
 • Ik heb sinds gisteren Mandriva 2006 op mijn pc staan, maar het enige probleem wat ik heb is dat mijn draadloze internetverbinding het niet doet. Nu weet ik dat ik ndiswrapper nodig heb, maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet installeren. Kan iemand mij dit uitleggen? ik snap namelijk niet welke codes ik waar moet invoeren…
 • Ndiswrapper moet je van source installeren. Kijk met Synaptic of een een source-package in de lijst staat en installeer deze. Zo niet, ga naar de homepage van ndiswrapper bij Sourceforge en haal daar de laatste stabiele versie op. Ga dan naar de Wiki voor installatie instructies. Deze zijn behoorlijk uitgebreid, het is mij nl ook gelukt ;)
 • waar staat dat allemaal? ik ben echt een newbie in linux.. En bestaat er geen binary van ndiswrapper?
 • http://ndiswrapper.sourceforge.net/ Dit is de homepage van Ndiswrapper. De Wiki vindt je hier: http://ndiswrapper.sourceforge.net/wiki/index.php
  Nee, er zijn géén binaries, lees de homepage maar…
 • Welke chipset zit in je netwerkkaart? Als het een PCI kaartje is, kun je dit bijvoorbeeld nagaan met het commando 'lspci'.
  Het is aan te raden eerst te kijken of er native drivers voor linux bestaan voor de chipset. Kijk hiervoor eerst eens op de nedlinux wiki.
  Overweeg de ndiswrapper pas als laatste mogelijkheid om je netwerkkaart aan de praat te krijgen.
 • het is een SMC 2862W-G USB adapter, maar welke chipset het is zou ik niet weten. In Mandriva 2006 kan ik een draadloze verbinding maken en dan een windows driver opgeven, maar als ik dan de .inf bestanden opgeef zegt hij dat hij niets kan vinden. Maar op de ndiswrapper site staat dat het met ndiswrapper zelf wel werkt. Wat kan ik hier aan veranderen in mandriva?
 • [quote:804462a152="killdisease"]In Mandriva 2006 kan ik een draadloze verbinding maken en dan een windows driver opgeven, maar als ik dan de .inf bestanden opgeef zegt hij dat hij niets kan vinden.[/quote:804462a152]
  Hoe probeer je dat te doen?
  Ik heb zelf wel eens met kanotix gehad, dat als ik het grafische tooltje gebruikte, mijn driver niet als een geldige driver werd gezien, maar vanaf de commandline wel.
  Weet je ook zeker dat je het juiste .inf bestand opgeeft?
 • ik heb het met elk bestand geprobeerd. Maar waar kan ik dat programmatje downloaden en welke command moet ik dan invoeren?
 • Allemachtig zeg! Kun jij niet lezen soms? :x Dat je nieuw bent is echt geen probleem, maar je moet wél lezen wat er staat! Ik heb je de links al 2x gegeven, zie boven….
  <edit: ik bedenk me net dat je mss een ander programma bedoeld, in dat geval heb ik niks gezegd…>

  Als je moeite hebt met Engels, of een ander taalprobleem (dyslexie bv) prima: zeg dat dan ff, helpen we je graag. Maar we verwachten wel van je dat je zelf ook op onderzoek uit gaat en experimenteert…

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:624793583b="M.V. Wesstein"]Allemachtig zeg! Kun jij niet lezen soms? :x Dat je nieuw bent is echt geen probleem, maar je moet wél lezen wat er staat! Ik heb je de links al 2x gegeven, zie boven….
  <edit: ik bedenk me net dat je mss een ander programma bedoeld, in dat geval heb ik niks gezegd…>

  Als je moeite hebt met Engels, of een ander taalprobleem (dyslexie bv) prima: zeg dat dan ff, helpen we je graag. Maar we verwachten wel van je dat je zelf ook op onderzoek uit gaat en experimenteert…

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:624793583b]

  Lezen is best moeilijk :wink:
 • jaah sorry, ik heb inderdaad best een probleempje met lezen :oops: maar ik snap helemaal niets van al die commando's enz.. :-? Ik kan al dat engels gewoon niet volgen ( engels is zeker niet mijn sterkste punt :wink: )
 • [quote:52a0758a8f="killdisease"]Ik heb sinds gisteren Mandriva 2006 op mijn pc staan, maar het enige probleem wat ik heb is dat mijn draadloze internetverbinding het niet doet.[/quote:52a0758a8f] Heb je het dan al geprobeerd via KDE Menu > Systeem > Configuratie > Uw computer configureren > Netwerk & Internet. Dan Nieuwe netwerk interface configureren of Een netwerk interface herconfigureren. Als dat is voltooid, klik dan op Draadloze verbinding.
  [quote:52a0758a8f="killdisease"]Ik kan al dat engels gewoon niet volgen ( engels is zeker niet mijn sterkste punt[/quote:52a0758a8f] Veel info is Engelstalig. Check bijvoorbeeld deze discusssie.
 • er is iets anders aan de hand.. Met behulp van linuxant kan ik mijn usb adapter installeren.. maar hij geeft aan nix te vinden.. en vraagt of mijn usb controller geladen is in mijn kernel.. hoe kan ik dat zien.. en als hij niet in mijn kernel zit.. hoe kan ik dat dan doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.