Vraag & Antwoord

OS Linux

Thunderbird installeren op Suse 10...

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik ben een beginnend gebruiker in Linux, ik heb Suse 10. Nu zou ik heel graag de nederlandstalige versie van Thunderbird installeren, maar het lukt mij niet. Men heeft mij gezegd dat ik het tad_gz bestand moet uitpakken en dan het bestand met extensie .sh uitvoeren in de shell Konsole. Dit is wat ik heb geprobeerd: eerst typ ik 'su', geef dan het root-wachtwoord, dan typ ik './run-mozilla.sh' dan zegt die: 'cannot execute'. Hij geeft steeds dezelfde foutmelding ook als ik het zo probeer: 'sh run-mozilla.sh' of '/home/hansje/…enz…/run-mozilla.sh' ik heb al dezelfde commando's ook geprobeert op de -bin bestanden, maar daar gaf hij aan: 'Cannot execute binary file.'… Kan iemand mij helpen??
  De enige manier waarop ik tot hiertoe een programma in Linux geïnstalleerd krijg is via Yast en .rpm bestanden.
  Ik vind Linux echt schitterend, maar waarom is programma's installeren zo ingewikkeld??!??

  Groetjes
  Hansje
 • Linux werkt met permissies, en één van die permissies is "executable" Dat doe je door op de rootprompt het commando[code:1:4f67187bb4]chmod +x <filename>[/code:1:4f67187bb4]te geven. Daarna opnieuw de installatieopdracht uitvoeren. Succes!

  Groet, M.V. Wesstein
 • Nope… dat had ik al geporbeerd, zelfde foutmelding blijft komen…

  Toch alvast bedankt
  Hansje
 • Probeer het dan eens met[code:1:86c4fccd2d]chmod 755 <filename>[/code:1:86c4fccd2d]Weet je zeker dat je als gewone gebruiker eigenaar bent van die file?[code:1:86c4fccd2d]chown {username} <filename>[/code:1:86c4fccd2d]Uiteraard alles als root…
 • Nee… hij wil niet…

  Groetjes
  Hansje
 • [quote:8efc5ee31f="Hansje"]Dit is wat ik heb geprobeerd: eerst typ ik 'su', geef dan het root-wachtwoord, dan typ ik './run-mozilla.sh' dan zegt die: 'cannot execute'. [/quote:8efc5ee31f] Om thunderbird te starten hoef je geen superuser te zijn. Heb je het al geprobeerd met [code:1:8efc5ee31f] ./thunderbird [/code:1:8efc5ee31f][Enter] Want dat is een shell script. Je kan er ook op klikken met je muis. Of die thunderbird shell script met de linker muisknop slepen naar je KDE Desktop, en klik je op hierheen verbinden. Een snelkoppeling dus. Zodat je 'm daarmee kunt starten. Eventueel kun je er een icoon aan toewijzen.
 • Hier staan Suse RPM's voor Thunderbird:
  ftp://ftp.suse.com/pub/projects/mozilla/thunderbird/1.5/10.0-i386
  De debuginfo RPM die erbij staat is optioneel en zul je niet nodig hebben hoogstwaarschijnlijk. Die RPM's zou je met yast moeten kunnen installeren.
 • Bedankt! ik vond ze niet, maar ik vermoede wel dat ze moesten bestaan.

  Groetjes
  Hansje
 • sorrie dat ik hier weer kom met wss een domme vraag: Nu staat die thunderbird op mijn linux zoals ik hem wil, maar hoe krijg ik mijn berichten, adresboek en instellingen van mijn thunderbird in windows naar mijn thunderbird in Linux? Ik vind wel een optie om te importeren, maar geen om ze te exporteren en te verplaatsen… Kan iemand mij helpen?

  Groetjes
  Hansje
 • [quote:843a28e5be="Hansje"] maar hoe krijg ik mijn berichten, adresboek en instellingen van mijn thunderbird in windows naar mijn thunderbird in Linux? [/quote:843a28e5be] Deze info staat in de Thunderbird FAQ http://www.mozilla.org/support/thunderbird/faq

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.