Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse10.0 Probleempjes

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Okey ik heb wat vragen en probleempjes ^^

  1. Hoe maak ik screenshots? de Prtsc knop doet het iig niet :P Het lukt btw wel met gimp wann ik importeren screenshot doe. Maar ik wil graag dat Prtsc knopje gebruiken en dat dat dan in het klembord verschijnt.
  2. Als ik iets afspeel met amaroK dan zie ik links boven in beeld even in het blauw welk nummer er nu afgespeeld gaat worden dit is erg irri. Mijn excuses als ik nu gewoon een standaard instelling over het hoofd zie ;)
  3. Als ik een document maak met openoffice is dit dan ook aftelezen met word? is handig als ik b.v. een verslag naar een docent moet sturen ofzo.
  4. Als ik een filmpje wil afspelen met kaffeine dan komt er in beeld 'Can't bind info Socket!' vervolgens speelt tie het filmpje gewoon goed af… maar wat betekent dat socket info ?
  5. Ik heb het probleem dat firefox alles in het zelfde vaguh lettertype laat zien. Soms is dat erg klein en soms juist weer te groot. (zelfde met Konqueror)
  6. Als ik mijn scroll knop ingedrukt hield vroeger kon ik erg snel naar boven of beneden wann ik de muis bewoog dat lukt nu niet meer (sinds ik suse draai that is)
  7. Ik heb ook het probleem dat als ik in bepaalde velden op websites iets invul firefox dan automatisch laat zien wat ik de vorige keren daar heb ingevuld zoals b.v. in de zoekbalk van google… hoe zorg ik dat dat verdwijnt :P
  Okey dat was het wel zo'n beetje. Mijn excuses als ik iets heel erg voor de hand liggend vraag ofzo >__<
 • de meeste zaken zijn idd nogal triviale issues, mais soit, laat ik maar eens een poging wagen:
  [quote:91a65fb473]1. Hoe maak ik screenshots? de Prtsc knop doet het iig niet Het lukt btw wel met gimp wann ik importeren screenshot doe. Maar ik wil graag dat Prtsc knopje gebruiken en dat dat dan in het klembord verschijnt.
  [/quote:91a65fb473]
  Als je KDE gebruikt heb je standaard het proggie Ksnapshot. Zie verder aldaar.
  [quote:91a65fb473]2. Als ik iets afspeel met amaroK dan zie ik links boven in beeld even in het blauw welk nummer er nu afgespeeld gaat worden dit is erg irri. Mijn excuses als ik nu gewoon een standaard instelling over het hoofd zie [/quote:91a65fb473] idd, zie configuratiesettings van Amarok
  [quote:91a65fb473]3. Als ik een document maak met openoffice is dit dan ook aftelezen met word? is handig als ik b.v. een verslag naar een docent moet sturen ofzo. [/quote:91a65fb473] Niet standaard (want standaard slaat OO een document op in een open formaat. Opslaan dus als .doc.
  [quote:91a65fb473]5. Ik heb het probleem dat firefox alles in het zelfde vaguh lettertype laat zien. Soms is dat erg klein en soms juist weer te groot. (zelfde met Konqueror)[/quote:91a65fb473] Installeer evt de windows corefonts en stel die in om te gebruiken. Zoeken op dit forum geeft je de nodige beschrijvingen.

  Andere dingen kan ik je at the moment niet mee helpen (zit op de windowsbak vd baas…)
 • 1. In KDE kun je via het Configuratiecentrum/Regio en Toegankelijkheid/KHotkeys functies aan toetsen toe kennen. Zo kun je aan de prt sc-toets bijvoorbeeld het commando ksnapshot toe kennen. Je krijgt dan echter een venstertje met de vraag wat je met de screenshot wilt doen ipv dat de afbeelding op je klembord geplaatst wordt.
  Dat moet ongetwijfeld mogelijk zijn met het commando import in combinatie met een commando dat output opvangt en deze op het klembord plaatst (dat zou dan iets worden in de trend van 'import - | commando'). Ik weet echter niet welk programma dingen op het klembord van X11 kan zetten?

  3. Het is buitengewoon praktisch om PDF te gebruiken als je opdrachten oid moet inleveren. Een voor 99% op Postscript (= open) gebaseerd formaat dat zo'n beetje iedereen kan lezen. OpenOffice kan direct naar PDF exporteren en andere output kun je via KPrinter in PDF omzetten.

  6. Je kunt in de Firefox instellingen 'smooth scrolling' aanzetten. Geen idee of dat is wat je zoekt, want ik hem geen scrollwiel om het te proberen :P

  7. In dezelfde instellingen kun je het bewaren van dat soort 'invuldingen' uitzetten. Je kan overigens een enorme lijst instellingen vinden door 'about:config' in te tikken in de adresbalk van firefox.
 • thnx ^___^
 • [quote:d1b0012495="Gulgan"]Okey ik heb wat vragen en probleempjes ^^

  1. Hoe maak ik screenshots? de Prtsc knop doet het iig niet :P [/quote:d1b0012495]
  Probeer eens [Alt][PrintScreen]
  Bij mij werkt die wel :)
  je ziet de cursor dan 1 seconde verdwijnen, en vervolgens weer terugkeren ;)
  De afbeelding kun je dan plakken in je favoriete programma, of opslaan door in konqueror/op je bureaublad te rechtsklikken en kiezen voor [klembordinhoud plakken]

  [i:d1b0012495]
  Let op: vanaf kde 3.5.2 verschijnen gekopieerde afbeeldingen niet meer in klipper (ze staan wel op het klembord van X Window zelf). Dit omdat het plaatsen van een miniatuur van de gekopieerde afbeelding op sommige systemen voor enige vertraging zorgde, waar de nodige klachten op binnenkwamen.
  Je kunt de afbeeldingen op klembord weer aanzetten door een bepaalde sleutel/waarde toe te voegen aan het .desktop-bestand van klipper; bij latere versies van kde zal het in klipper zelf instelbaar zijn.[/i:d1b0012495]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.