Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandriva 2006 schermresolutie.

Anoniem
Tforce
3 antwoorden
 • Ik heb Mandriva 2006 geïnstalleerd. Heb grafische kaart Nvidia 6600GT.
  Deze was niet te installeren via de setup van Linux. Ik had hier al eerder iets over gevraagd op dit forum. Namelijk, wat ik moest doen :P.

  Na veel lezen, en pogingen is het me eindelijk gelukt om er achter te komen hoe je deze moest installeren. Maar ik zit nog steeds met hetzelfde probleem.

  - Mijn schermgrootte is 800x600
  - Refresh rate 60hz
  - 24-bit

  - Hoe krijg ik deze naar 32-bit ?!
  - Hoe verander ik mijn Resolutie ?!
  - Hoe verander ik mijn refresh rate?!

  groet Tforce.
 • Vergeet dat 32-bit gedoe. Je hebt nu 16,7 miljoen kleuren en da's echt genoeg :P ;)

  Installeer de Linux driver v/d nVidia website. Al gedaan? Mooi. Op diezelfde website vindt je ook een tooltje om de X-server aan te passen. Ook ophalen! Het heet nvidia-xconfig (ik heb um zelf ook) en als je dat progje binnen hebt doe je op de commandline[code:1:6e14b86a71]chmod a+x nvidia-xconfig[/code:1:6e14b86a71]en start je het met[code:1:6e14b86a71]./nvidia-xconfig[/code:1:6e14b86a71]Let op: de punt en de slash móeten er staan! Laat het progje ff ratelen (bevestig de defaults met ja of ok oid) Herstart de computer, nu kun je in het Mandriva controlecentrum (kweenie hoe dat heet, heb geen Mandriva :P) de resolutie enzo instellen, tenminste: als alles goed gegaan is… Succes!

  Groet, M.V. Wesstein

  PS: deze pagina zal best wel eens erg nuttig kunnen zijn voor je!
 • Met de nvidia drivers IS 24 bit in feite een 32bit/pixel scherm. Zie hiervoor de volgende pagina in de nvidia documentatie: http://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/1.0-8756/README/appendix-j.html
  En dan kijken bij kopje "Depth, Bits per Pixel, and Pitch" - daar leggen de Nvidia mannen(/vrouwen?) het uit.

  Qua resolutie en refresh, je moet gewoon zorgen dat je de juiste monitor selecteert (of laat detecteren) in de X configuratie (bij installatie, of later, met een tooltje van de distributie), anders kom je op die 800x600 uit ja. Als je de monitor goed ingesteld hebt kun je in het kcontrol panel je resolutie omhoog zetten - maar alleen tot resoluties/refresh die je monitor aankan, daarom is een goede monitor instelling zo belangrijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.