Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE] Wanadoo LiveBox

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hoe installeer ik de Wanadoo LiveBox CD? Want anders kan ik niet in de LiveBox komen :(
 • Ik denk dat het een CD is met windows software (nooit gezien een wanadoo livebox cd of een livebox) - dus die cd kun je wel vergeten. maar ik neem aan dat als je naar het IP adres van je livebox gaat met een webbrowser je een interface krijgt. Bij 90% van alle routers werkt dat zo.
 • Je kunt inderdaad via een browser of via telnet de livebox benaderen, de cd heb je dus niet nodig.
 • Laat maar ik ga wel weer naar windows…
 • Lekker he Gauw opgeven!!!

  Daaag
 • op zich wel te begrijpen dat TS afhaakt

  als bepaalde hardware alleen werkt onder windows is de keus gauw gemaakt. De live box ken ik niet.

  Geef het allicht een kans. Zoals gezegt, via eenip kom je in de setup van je box/ router.

  forum
 • Ik weet dat het niet altijd van een leie dakje gaat dat Linux…

  Er wordt uitgebreid over gesproken over evt problemen.
  Maar als ik kijk bij ons in de gebruikers groep (NLLGG-LZGU) wordt alles wel mogelijk gemaakt.
  Oke Je moet er wel wat voor doen…

  Groet
 • Als je naar 192.168.1.1 gaat, kom je in de livebox. Die cd heb je niet nodig.
 • Yup, naar de webinterface op 192.168.1.1 gaan werkt prima. Ik weet niet of het ook in de docu stond. Maar je zou er eenvoudig zelf achter kunnen komen met een paar commando's:

  [code:1:9ec0a2129b]
  $ /sbin/ifconfig | grep 'inet addr'
  inet addr:192.168.1.10 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
  inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
  $ nmap 192.168.1.0/24
  Starting nmap 3.93 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2006-04-21 10:54 CEST
  Interesting ports on 192.168.1.1:
  (The 1665 ports scanned but not shown below are in state: closed)
  PORT STATE SERVICE
  21/tcp open ftp
  23/tcp open telnet
  80/tcp open http
  […]
  [/code:1:9ec0a2129b]
 • Laat maar joh, hij is allang weer weg. We zijn niet allemaal zo gezegend met kennis van computers en netwerken. :wink:
 • Misschien, maar misschien volgen er later anderen die tegen hetzelfde probleem aanlopen, en wel bereid zijn een paar commando's van een forum over te tikken ;).
 • Overtikken? Ctrl+C->Ctrl+V [Enter] ;)
 • Wat echt vervelend is … is het feit dat veel ex windows gebruikers denken dat je voor linux ook gewoon een beschrijving hebt… (als ze die voor windows al lazen…)

  Maar in het boekje van Wanadoo staat netjes dat Mac gebruikers niets aan de cd hebben en hoe die dat moeten oplossen… En laat dat nu ook kunnen met Linux :D
 • [quote:ff89adb006="wstolk"]Wat echt vervelend is … is het feit dat veel ex windows gebruikers denken dat je voor linux ook gewoon een beschrijving hebt… (als ze die voor windows al lazen…)
  [/quote:ff89adb006]

  helemaal mee eens

  er wordt te vaak van uit gegaan dat het op precies dezelfde manier wordt geconfiged
  zoals in windows

  btw.. de livebox heeft intern Linux als OS. :lol:
 • [quote:258e9e4362="wstolk"]Wat echt vervelend is … is het feit dat veel ex windows gebruikers denken dat je voor linux ook gewoon een beschrijving hebt… (als ze die voor windows al lazen…) [/quote:258e9e4362]
  Eigenlijk is het nog erger, de hedendaagse pc-gebruiker is gewend alles gedaan moet worden met een installatie-cd.
  Wil je ADSL? Simpel, cd van kpn in elke pc stoppen die je hebt, enkele muiskliks en een kwartiertje per pc wachten, en je hebt ADSL.
  Als ze geen CD hebben (omdat linux de cd niet slikt), dan breekt er paniek uit.
  En dat terwijl je bijv. voor ADSL via ethernet-modem helemaal geen cd nodig hebt, je vertelt windows (of linux) dat je via DHCP een ip-adres wilt hebben, surft vervolgens naar je modem (vaak http://10.0.0.138), vult daar je gebruikersnaam/wachtwoord in, en je zit op internet.
  Geen software, geen drivers, allemaal niet nodig ;) En ook geen kwartiertje wachten, je hebt binnen een minuut ADSL.

  Gebruikers die liever wèl een cd'tje hebben die alles voor hun regelt, tja die zitten bij Linux gewoon verkeerd. Voor Linux brengt tot nu toe vrijwel geeneen fabrikant/leverancier cd'tjes uit die de zaken voor je instellen..
 • Hallo,

  Ik heb zelf ook een Wanadoo livebox en heb onder Linux er geen enkel probleem mee. Wel heb ik een dual boot systeem waardoor ik gewoon de livebox kon instellen via de windows CD.

  Maar wat ik hier eigenlijk wil zeggen is dat niet Linux het probleem is, maar Wanadoo. Ze moeten gewoon duidelijker naar de klant toe communiceren hoe je via je webbrowser de livebox kan instellen! En zolang dat niet gebeurd…

  Eigenlijk zouden we zo'n stappenplan (met screenshots) hier in de FAQ moeten opnemen. Beetje vreemd dat er niets over te vinden is op bv de SuSE support pagina's…

  Gr,

  Philip
 • Er is nog geen apart Linux hoekje, maar als iemand hier dat wil oppakken dan maak ik plaats op Forum Orange.

  Er zijn overigens genoeg screenshots te vinden.

  Wisten jullie dat de Livebox met (beperkte) Linux werkt?

  Met vriendelijke groet, Wim alias wanabo op Forum Orange.
 • [quote:59ed98c756="maximilaan"]Gebruikers die liever wèl een cd'tje hebben die alles voor hun regelt, tja die zitten bij Linux gewoon verkeerd. Voor Linux brengt tot nu toe vrijwel geeneen fabrikant/leverancier cd'tjes uit die de zaken voor je instellen..[/quote:59ed98c756]

  Het probleem is eerder dat de stap van niets van linux weten tot genoeg van linux weten om bij voorbeeld, het te kunnen instellen de benodigde info via DHCP op te halen redelijk groot is. En misschien lijkt dan niet zo voor mensen die regelmatig met linux omgaan (ik ben ook vebaast als mijn vriendin soms vraagd hoe je een bepald iets met windhoos moet doen dat eigenlijk dood simpel is), ik ben ben best een linux n00b en had redelijk wat moeite om mp3s aan de praat te krijgen in de 64 bit versie van ubuntu, Iets wat me in windhoos heel weinig moeite zou kosten.

  Je kan het vergelijken met als je in een stad rondloop die je niet kent, je hebt niet een soort kaart in je hoofd van waar je je bevindt. Als ik door windhoos wandel weet ik waar in ben, als ik dat doe in linux ben ik continu op zoek naar de straat namen, om de analogie maar door te trekken…
 • En blijkbaar blijven de meeste mensen in die stad op een flatje op elkaars lip wonen en allerlei epidemieen onder elkaar verspreiden dan te verhuizen naar de andere stad waar ze gratis vrijstaande villa's met zwembad uitdelen. Want het is immers belangrijker dat je de straten kent. Dat je in de nieuwe stad binnen enkele weken de belangrijkste straten wel op je duimpje kent en er ook nog stratenboeken te koop zijn word ook maar even vergeten - want een verandering van omgeving is nu eenmaal eng. :wink:
 • [quote:46e8888d4c="Drewster"]
  Het probleem is eerder dat de stap van niets van linux weten tot genoeg van linux weten om bij voorbeeld, het te kunnen instellen de benodigde info via DHCP op te halen redelijk groot is. [/quote:46e8888d4c]
  Dat is onder Windows ook het geval, ik verwacht niet dat iemand die niets van Windows weet in staat zal zijn om DHCP in te stellen.

  internetproviders zien dat probleem en maken dus 'installatie'-cd's waarmee je het allemaal automagisch kunt regelen.
  Alleen vergeten ze daarbij om ook een uitleg te geven hoe het handmatig kan.

  Als je dus een systeem hebt waar de cd niet op werkt, of als je de cd kwijt bent, dan zit je met een probleem omdat je geen enkele kennis hebt over hoe je internet aan de praat kunt krijgen…

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.