Vraag & Antwoord

OS Linux

Kubuntu: software installeren geeft problemen

Anoniem
linux222
8 antwoorden
 • Ik heb laatst Kubuntu geprobeerd. Best een leuke distributie maar er zijn enkele minpunten. Nog afgezien van de lelijke naam geeft het installeren van software nogal wat problemen. Zo kon ik bijvoorbeeld abiword niet via het grafische installatieprogramma installeren omdat er dan een of andere foutmelding optrad. Dit gebeurde niet alleen bij abiword maar bij nog een aantal andere programma's. Is dit een bekend verschijnsel, is hier wat aan te doen of is de distributie gewoon buggy? Want ik heb het er nu weer afgeknikkerd en debian geinstalleerd, die doet het tenminste wel goed.
 • zolang je niet vertelt wat de foutmeldingen waren is het moeilijk aan te geven wat er precies mis is gegaan.

  Verder is Ubuntu razendpopulair, wat het volgens mij niet was geweest als de distributie zo buggy is dat je zelfs geen abiword kunt installeren.

  Max
 • Zo buggy zijn Ubuntu en Kubuntu inderdaad niet. Ik heb dat nog even gecheckt. Hoewel mijn hoofd-distrubutie Ubuntu is, heb ik op een van mijn pc's Kubuntu 5.10. De /etc/apt/sources.lst is nog ongewijzigd. Het installeren van AbiWord via die grafische Adept ging bij mij zonder foutmeldingen. En deze start ook goed.

  Als de /etc/apt/sources.lst wel is aangepast, zo daar een foutje in kunnen staan. Check dat in een Konsole via commando (Let op: Als Adapt al gestart was, sluit deze dan eerst af.) [code:1:37f1a46927] sudo apt-get update [/code:1:37f1a46927][Enter]
 • Ik heb kubuntu er weer afgeknikkerd en ik weet echt niet meer precies wat de foutmelding was. Het was in ieder geval een hele vage.

  apt-get update heb ik niet geprobeerd geloof ik. Ik zal kubuntu nog een keer installeren en dan apt-get update proberen en dan kijken of het wel goed gaat.
 • ik heb het ook geprobeerd om met de standaard sources mplayer of xmms te installeren dat werkt niet

  nu had ik dus van de unofficial ubuntu guide de sources.list aangepast dit werkte dus ook niet

  nu ga ik vanavond de list van jolo proberen
 • Ik heb kubuntu opnieuw geinstalleerd. De repositories kunnen in adept niet worden vrijgegeven. Als ik "enable" doe op een link dan kun je of niet "commit changes" doen of wel, maar daarna blijven de links grijs. Had ik eerst niet. Vreemd. De enige link die werkt is de cdrom-link. Er staat: "deb cdrom:[Kubuntu_blablabla]/". Dat is de enige link die het doet, de andere kunnen niet zwart worden gemaakt. Weet iemand hoe dat moet?
 • oke ik zal je even op weg helpen

  in linux kun je als user en als root werken

  als user heb je geen rechten om het bestand: /etc/apt/sources.list te veranderen

  log dus even in als root

  dit doe je door de terminal te starten en su te typen, geef hierna je root wachtwoord en voila je bent een root user

  vervolgens moet je even die soureces.list file van jolo erin stoppen en klaar
 • Wat bedoel je met: "vervolgens moet je even die soureces.list file van jolo erin stoppen en klaar"?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.