Vraag & Antwoord

OS Linux

Deze hardware geschikt voor Slackware?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo forum.
  Voor mijn nieuwe computer dacht ik het door C!T geteste mobo te gebruiken de Epox EP-9GF6100-M .
  Als CPU de AMD Athl64 3200+ 2.00GHz 939 Venice Tray

  Wil mijn Sackware 10.2 hier op installeren en werken?
  BVD
 • Een 64 bits CPU werkt zowel met de 32 bits als met de 64 bits versies van Linux. AMD64 CPU's kunnen zichzelf aanpassen aan 32 bits.
 • [quote:be5767097e="Fietser"]Voor mijn nieuwe computer dacht ik het door C!T geteste mobo te gebruiken de Epox EP-9GF6100-M. Als CPU de AMD Athl64 3200+ 2.00GHz 939 Venice Tray. Wil mijn Sackware 10.2 hier op installeren en werken? [/quote:be5767097e] Als ik het goed begrijp, heb je dit nog niet aangeschaft. Ik denk dat je eerst beter kunt checken of de hardware Linux compatibel is. Daarvoor kun je checken op de volgende sites
  http://linux-tested.com/
  http://yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialHardware.html
  http://www.linuxquestions.org/hcl/

  Verder lijkt me Slackware (nog) niet de juiste Linux distributie. Slackware 10.2 gebruikt namelijk nog steeds kernel 2.4.x als default kernel. Dan kun je beter gaan voor Ubuntu Dapper zodra deze uitkomt. Deze komt waarschijnlijk 1 juni 2006 uit.
 • Slackware is zonder enig probleem direct met een 2.6 kernel te installeren, dus ik zie niet in waarom dat niet de "juiste" distributie zou zijn.
 • Maar ideaal is dat niet, het typen van die boot optie test26.s. Ik vind Ubuntu beter geschikt voor beginnende Linux gebruikers dan Slackware. Ubuntu is makkelijker te installeren. En helemaal de nog uit te komen Ubuntu Dapper. Ubuntu is ook makkelijker te updaten dan Slackware.
 • test26.s werkt prima. Overigens werkt kernel 2.4 ook prima op mijn Athlon64. En Slack updaten is erg eenvoudig met slackpkg (of rsync + upgradepkg). Wat deze punten betreft zie ik niet echt verschil met Ubuntu.
 • Bedankt voor de antwoorden,
  Ik probeer de boel bij elkaar te kopen een zal wel zien
 • De boel is bij elkaar gekocht en slackware is nu geinstalleert.
  (kom alleen niet internet op maar daar voor heb ik gepost bij nedlinux)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.