Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

USB onder Kubuntu

None
17 antwoorden
  • Mijn USB wil niet werken onder Kubuntu. Ik krijg de volgende melding:

    Er deed zich een fout voor tijdens het laden van media:/sdd1:
    Het bestand of de map media:/sdd1 bestaat niet.
  • [code:1:b41e531c66]su [enter] <voer rootpassword in>
    mkdir /media/sdd1
    chmod 755 /media/sdd1
    chown /media/sdd1 <username>[/code:1:b41e531c66]Bedenk wel dat in de bestandsnaam geen [b:b41e531c66]:[/b:b41e531c66] mag zitten.
  • Beste mijnheer Wesstein,

    Ik krijg bij "chown /media/sdd1 <username>" de melding "ongeldige gebruiker"
  • In de plaats van "<username>" dien je je username in te vullen… :roll: Dus de naam waarmee je inlogt.
  • [quote:9386fe1d29="henk46"]Mijn USB wil niet werken onder Kubuntu. Ik krijg de volgende melding:

    Er deed zich een fout voor tijdens het laden van media:/sdd1:
    Het bestand of de map media:/sdd1 bestaat niet.[/quote:9386fe1d29]
    De foutmelding is een beetje warrig, de aangeboden oplossingen overigens ook ;)

    Enkele vraagjes:

    Ten eerste, wat bedoel je met USB?
    Een USB-stick soms?

    Ten tweede, wanneer verschijnt die foutmelding?

    Ten derde, als je [b:9386fe1d29]media:/[/b:9386fe1d29] intypt in konqueror, staat sdd1 dan in het lijstje?

    Ten vierde, als je de map /media opent, welke mappen staan daar op het moment dat de usb-stick is ingeplugd?

    Max
  • [quote:0b4516a31c="henk46"]Mijn USB wil niet werken onder Kubuntu. Ik krijg de volgende melding: Er deed zich een fout voor tijdens het laden van media:/sdd1: Het bestand of de map media:/sdd1 bestaat niet.[/quote:0b4516a31c] Deze melding komt me bekend voor. Op 1 van mijn pc's met multiboot besturingssysteem zit ook Kubuntu 5.10. En deze geeft bij het inpluggen van een usb hardeschijf dezelfde melding.

    Ik denk niet dat hier de commando's chmod en chown nodig zijn. Het gaat hier tenslotte om een grafische foutmelding. De externe usb hardeschijf wordt overigens gemount via hotplug. Er staan dan geen verwijzingen hierover in /etc/fstab. Maar echter wel in /etc/mtab. Check dat. Als het goed is, is het wel mogelijk bij de usb hardeschijf te komen, via een Konsole.

    Dus [code:1:0b4516a31c] cd /media/sdd1 [/code:1:0b4516a31c][Enter]


    [quote:0b4516a31c="maximilaan"]Ten derde, als je media:/ intypt in konqueror, staat sdd1 dan in het lijstje? [/quote:0b4516a31c] Bij mij in ieder geval niet. Alleen de hardeschijf partities, floppy, dvd-speler en -brander worden getoond. En ik vermoed dat het bij de TS hetzelfde is.
  • [quote:cdb0c1c7b1="jolo"]
    [quote:cdb0c1c7b1="maximilaan"]Ten derde, als je media:/ intypt in konqueror, staat sdd1 dan in het lijstje? [/quote:cdb0c1c7b1] Bij mij in ieder geval niet. Alleen de hardeschijf partities, floppy, dvd-speler en -brander worden getoond. En ik vermoed dat het bij de TS hetzelfde is.[/quote:cdb0c1c7b1]
    Dat verklaart de foutmelding :)

    De usb-stick moet overigens wel verschijnen bij [b:cdb0c1c7b1]media:/[/b:cdb0c1c7b1] als hij wordt ingeplugd.

    Heb zelf momenteel geen kubuntu, maar SUSE – ook met kio_media (die verantwoordelijk is voor media:/)–, en alle verwisselbare apparaten verschijnen bij mij in media:/ (camera, usb-stick, mp3-speler, tomtom….)
  • [quote:4850ed03a2="maximilaan"]De usb-stick moet overigens wel verschijnen bij media:/ als hij wordt ingeplugd. [/quote:4850ed03a2] Dat doet deze wel, maar met die grafische foutmelding. Dan zal die kio_media niet goed functioneren in Kubuntu. Daarentegen in Ubuntu met Gnome werkt dit wel goed.
  • [quote:ab2a98b57e="jolo"]Daarentegen in Ubuntu met Gnome werkt dit wel goed.[/quote:ab2a98b57e]
    Tja, die gebruikt geen kio_media ;)
  • Tekkie: usernaam had ik wel correct ingevult.

    Ik wil inderdaad een usb stick inlezen. Gisteren met expirimenteren las hij hem op een gegeven moment wel in maar ik weet niet meer hoe ik het gedaan had en kan het niet herhalen. Hardwarematig is er dus niks mis.

    bij de lokatie media:/ staat geen sdd1 map. Er is wel een map /media/sdd1.

    Mijn systeem is dual boop met Winxp.

    getvrrrr… nu ik aan het controleren ben welke mappen er onder /media staan zie ik ineens een map "usbdisk" staan. En daar staan mijn bestanden. Mijn probleem is dus opgelost al weet ik niet precies hoe.

    Bedankt allemaal.
  • [quote:956d7d7514="henk46"]nu ik aan het controleren ben welke mappen er onder /media staan zie ik ineens een map "usbdisk" staan. En daar staan mijn bestanden.[/quote:956d7d7514] Bedoel je in een Konsole of in Konqueror? [quote:956d7d7514="henk46"]Mijn probleem is dus opgelost al weet ik niet precies hoe. [/quote:956d7d7514] Had je kde dan geupdated? Want in Kubuntu 5.10 zit kde 3.4.3. Updaten naar de nieuwe kde 3.5.2 is dan aan te bevelen.

    Overigens als ik hier in Ubuntu 5.10 in kde 3.5.2 inlog, dan werkt usb media wel in Konqueror.
  • De map staat in Conqueror jolo. Gewoon navigeren vanuit "persoonlijke map"

    En ik heb even het versienummer van KDE gecontroleerd. Het is 3.5.1.

    Ik heb trouwens weer een nieuw probleem ontdekt. Mijn digiatel camera doet het niet als ik die aan de usb aansluit. Eeb hp433 als dat wat uitmaakt.

    Henk
  • [quote:82623b0178="henk46"] Ik heb trouwens weer een nieuw probleem ontdekt. Mijn digiatel camera doet het niet als ik die aan de usb aansluit. Eeb hp433 als dat wat uitmaakt. [/quote:82623b0178] Als je de camera zet in mass-storage-modus, verschijnt deze dan wel in in Konqueror? Check verder deze discussie.
  • [quote:8e79a03d57="henk46"]
    Ik heb trouwens weer een nieuw probleem ontdekt. Mijn digiatel camera doet het niet als ik die aan de usb aansluit. Eeb hp433 als dat wat uitmaakt.[/quote:8e79a03d57]
    probeer hem eens te benaderen vanuit het programma 'digikam'.
    In de documentatie van digikam staat wel hoe dat moet: je klikt op [camera->camera toevoegen], en in de dialoog die geopend wordt laat je digikam de camera opzoeken.

    Let er op dat de camera aan staat en in de juiste modus.

    Rinse
  • Sorry, het ligt in dit geval aan de camera heb ik ontdekt. Op andere computers doet hij het ook niet. Wel als je de geheugenkaart eruit haalt in een cardreader stopt.
  • camera's werken meestal pas als je ze in een bepaalde stand staat.

    Bijv. een canon-camera moet niet in de stand staan waarbij je foto's kunt nemen, maar in de stand waarbij je de foto's kunt bekijken op het display.

    Mogelijk staat je camera niet in de juiste stand.
  • Ik heb het programma "Digikam" geinstalleerd en dat werkt perfect. Allebei mijn camera's worden herkent via USB en het downloaden gaat veel sneller. Geweldig programma. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.