Vraag & Antwoord

OS Linux

Multimedia in Suse 10.0

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  In navolging op andere vragen omtrent dit onderwerp moet ik opmerken dat video afspelen in Suse mij ook niet echt lukt met de meegeleverde software. Graag zou ik dus willen weten of iemand betere software kent. Ook ontkom ik er niet aan dat Windows Media Player 9/10 een voller geluid produceert dan bijvoorbeeld Amarok, door de ingebouwde SRS WOW feature. Wie weet er een mp3 speler voor Linux met SRS WOW feature?

  mvg.

  Dirk Kooy  PS: voor de rest vind ik Suse 10.0 helemaal top hoor…
 • Voor de hand liggende vraag; wat is SRS WOW ?
 • SRS WOW is een feature die het geluid voller maakt. Ik ken dan eigenlijk ook geen beter speler dan WMP 9/10 van Windows. Maar ik ben op zoek naar iets vergelijkbaars voor Linux.
 • [quote:0ccb1aa081="Beun007"]Ik ken dan eigenlijk ook geen beter speler dan WMP 9/10 van Windows. Maar ik ben op zoek naar iets vergelijkbaars voor Linux.[/quote:0ccb1aa081] Heb je RealPlayer 10.0 al geprobeerd?
 • ja, maar ook die heeft die SRS WOW feature niet.
 • Ik gebruik in Linux XMMS en als ik Windows gebruik gebruik ik, net als vrijwel iedereen die ik ken, WinAMP. En heb altijd gevonden dat WinAMP een mooier geluid gaf dan WMP in Windows - voor zover het verschil hoorbaar is. Al mijn muziek staat op een ext3 partitie en luister muziek in XMMS.
  Maar smaken verschillen denk ik - er zijn voor XMMS ook wat plugins te vinden die kunstmatige handelingen op de muziek toepassen om ander geluid te creeren - dus kijk eens op http://www.xmms.org/plugins.php?category=effect bijvoorbeeld.
 • Ja, ik denk ook dat dat een kwestie van smaak is. Want het geluid wat Winamp en dus ook zijn Linux tegenhanger produceert, vind ik er dun en vlak klinken. Klinkt voor geen meter! Vind ik althans. Maar inderdaad kan ik misschien wel wat met die plugins. Bedankt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.