Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

debian automatisch netwerk aan bij het starten

Anoniem
computerbacterie
5 antwoorden
 • Ik heb Debian geïnstalleerd, maar na het starten doet het netwerk het niet. Dat wil zeggen: eth0 is niet up. Ik heb de bestanden /etc/network/interfaces en /etc
  esolv.conf goed ingesteld, en met het commando "ifup eth0" gaat de netwerkkaart aan. Echter lukt het me niet om dit bij het opstarten automatisch te laten gebeuren.

  Het doel is dus om eth0 na het opstarten al " up" te hebben. Hoe doe je dit? Kun je het commando "ifup eth0" gewoon ergens in een opstartbestand neerplempen of zo? En zo ja, in welk opstartbestand is dat dan?
 • In debian zorgt het script /etc/init.d/networking voor het starten en stoppen van het netwerk.
  [code:1:026af47f4e]/etc/init.d/networking start[/code:1:026af47f4e]
  laat het netwerk starten bij het opstarten van de computer. Tik dit commando als root op de command line, en geef de foutmelding die je krijgt. Werkt dit wel, dan zou het netwerk ook automatisch moeten worden opgestart (mits de linkjes in de /etc
  c*.d/ directories goed staan).
 • Bedankt voor de reactie. Bij het intiepen van /etc/init.d/networking start geeft de computer de volgende foutmelding:

  Configuring network interfaces…ifup: interface lo already configured
  done.

  Maar na het opstarten dan is de netwerkkaart nog steeds niet aan.
 • edit /etc/network/devices

  als je dhcp wilt draaien voeg je toe:
  auto eth0
  iface eth0 inet dhcp

  met een ip weet ik zogauw even niet, daar moet je even voor googlen ;)
 • Googlen heb ik genoeg gedaan, maar dat bestand heet anders, namelijk /etc/network/interfaces. Dat bestand heb ik reeds geconfigureerd maar op de een of andere manier gaat de netwerkkaart niet aan tijdens het opstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.