Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[suse 10] gcc niet in reps???

Joris
4 antwoorden
 • Hoi,

  na een nieuwe install kom ik erachter dat ik gcc niet op m'n systeem heb staan. Geen prob, yast aanslingeren en effe installeren.
  ??? Hij is nergens te vinden???
  :evil:
  niet op de dvd, niet bij packman, guru??
  ben ik nou gek, of mis ik iets??
  :(
 • [quote:ea2e9acce3=""][suse 10] gcc niet in reps? na een nieuwe install kom ik erachter dat ik gcc niet op m'n systeem heb staan. Geen prob, yast aanslingeren en effe installeren.[/quote:ea2e9acce3] Ben je daar zeker van? Welke output geeft bij jouw dan commando
  [code:1:ea2e9acce3] gcc -v [/code:1:ea2e9acce3][Enter] Bij mij geeft dat commando in openSuSe 10.1
  [code:1:ea2e9acce3]
  jolo@linux-xz4d:~> gcc -v
  Using built-in specs.
  Target: i586-suse-linux
  Configured with: ../configure –enable-threads=posix –prefix=/usr –with-local-prefix=/usr/local –infodir=/usr/share/info – mandir=/usr/share/man –libdir=/usr/lib –libexecdir=/usr/lib –enable-languages=c,c++,objc,fortran,java,ada –enable-checking =release –with-gxx-include-dir=/usr/include/c++/4.1.0 –enable-ssp –disable-libssp –enable-java-awt=gtk –enable-gtk-cairo –disable-libjava-multilib –with-slibdir=/lib –with-system-zlib –enable-shared –enable-__cxa_atexit –enable-libstdcxx-all ocator=new –without-system-libunwind –with-cpu=generic –host=i586-suse-linux
  Thread model: posix
  gcc version 4.1.0 (SUSE Linux)
  jolo@linux-xz4d:~>
  [/code:1:ea2e9acce3]

  Mits via Yast Software installeren en verwijderen > Selecties: C/CC+ compiler en hulpprogramma's is geïnstalleerd. Als die daar niet is. Heb je wel alle vijf cd's of de dvd gedownload?
 • [code:1:1754542c63]root@Suse10:~> $ gcc -v
  -bash: gcc: command not found
  [/code:1:1754542c63]
  heb DVD van suse10.0 van linuxmagazine.
  Sectie c/cc+ is er gewoon…
 • heb [code:1:48b8f842f5]http://download.opensuse.org/distribution/SL-10.0-OSS/inst-source/[/code:1:48b8f842f5]
  toegevoegd, en nu heb ik 'm wel.
  Toch vreemd dattie niet op de dvd staat…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.