Vraag & Antwoord

OS Linux

Matrox Dual Head ( G550DH)

Anoniem
adecois
3 antwoorden
 • Sedert het uitbrengen van Suse 10.0 ( en in 10.1 is het precies hetzelfde) kan ik geen gebruik meer maken van de ' dual head' functie , dus twee gescheiden virtuele desktops,op mijn pc. Ik heb wel de ' kloon'- en de ' xinerama' functie. In Suse 9.3 heb ik de voordelen van dual head leren waarderen, en ik probeer nu al 1/2 jaar van die terug te krijgen, maar het lukt me niet.
  Ik heb het eerst geprobeerd met de cd van Matrox, maar die was te oud. Dan heb ik bij Matrox de laatste drivers opgehaald (x86-4.3.0) en daarvan krijg ik, als ik ze wil installeren, volgende mededeling
  ERROR: The X server drivers included in this installation package do not support the current version of your X server.

  Ik ben ook gaan zoeken bij linuxquestions en ik heb geprobeerd het formulier in te vullen dat tevoorschijn komt bij sax2 > card Matrox G550 ( Options) >> Graphics Card Settings. De antwoorden daar op 31 vragen zijn in Boolean, integers en gewone tekst , waarbij ik voor de meeste vragen niet eens weet WAT er gevraagd wordt, bvb AGPmode 4 maar AGPsize ??? Cable Type ??? ColorKey ??? enz..
  M'n laatste poging daarin had wel het hilarisch effect dat ik 1 en 1/2 beeldscherm had, wat ik na wissen van dat ' formulier' gelukkig terug op 2 beeldschermen kreeg.
  En nu weet ik het niet meer.
  Dit alles met een gedownloade versie ( 5 cd + add-on), kopen heeft pas zin als alles functioneert. Ik heb Suse vanaf 6.2, maar ik ken er nog altijd niets van.
 • [quote:9d48e44092="adecois"]Sedert het uitbrengen van Suse 10.0 ( en in 10.1 is het precies hetzelfde) kan ik geen gebruik meer maken van de ' dual head' functie. (..)Dan heb ik bij Matrox de laatste drivers opgehaald (x86-4.3.0) [/quote:9d48e44092] Check deze Unofficial driver update - supporting Xorg 6.9/7.0.
 • Bedankt jolo.
  Pas terug van weggeweest.
  Als ik het goed gelezen heb, moet er gecompilleerd worden. Dat ga ik eerst wat inoefenen op m'n oefen-pc, een oude Abit met 2x Celeron 533 met Matrox G400DH. Dat zal wel enkele dagen duren, ik laat bericht hoe het afloopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.