Vraag & Antwoord

OS Linux

Linksys WPC54G en rfmon?

Anoniem
M.V. Wesstein
2 antwoorden
  • Recent heb ik m'n Linksys kaartje in m'n laptop met Ndiswrapper aan de praat gekregen en in m'n thuisnetwerkje gaat dat perfect. Ik moest echter een klein scriptje tikken en in de rc-files plaatsen (dmv een symlink) om na het booten de kaart op te starten.

    Nu werk ik (hoofdzakelijk) op een groot station in de zuidelijke Randstad en daar heeft KPN een publiek netwerk uitgerold. Daarvoor kun je prepaid kaarten aanschaffen en het lijkt me wel aardig om in de pauzes te kunnen internetten. Ik weet echter niet hoe dat netwerk heet… Nu zit er in de wireless standaarden een rfmon functie, waarmee alleen geluisterd kan worden, maar dan wel naar alle aanwezige netwerken. Ik zou m'n script graag zó aanpassen dat ik bij het opstarten te zien krijg welke netwerken er allemaal zijn zodat ik de juiste kan kiezen. Let wel: ik heb géén intenties om te gaan 'wardriven' ofzo, dit is compleet legaal!!

    Zoekende naar oplossingen kwam ik op de website van Kismet en daar meldde men dat m'n kaartje helaas geen rfmon ondersteuning heeft vanwege ndiswrapper. Da's jammer, want dat programma voldoet behoorlijk voor m'n doeleinden.

    Heeft iemand een idee hoe ik rfmon alsnog aan de praat krijg? Commandline tool voldoet, omdat eea toch verwerkt zal gaan worden in een script.

    Groet, M.V. Wesstein
  • Als je alleen een netwerk wilt zoeken, dan zou je toch ook gewoon iwlist kunnen gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.