Vraag & Antwoord

OS Linux

Geen netwerkverbinding met draadloze kaart Suse 10.0

Anoniem
jeroengi
5 antwoorden
 • Bedankt. Ik zal het vanavond meteen proberen.

  Jeroen
 • Ik heb een probleempje met mijn draadloze kaart onder Suse 10.0. De kaart wordt keurig herkend, en ik kan hem via Yast configureren. Ik heb mijn router ingesteld op DHCP, maar mijn computer lijkt geen IP adres te krijgen. Het is een probleem dat ik alleen onder Linux heb. Als ik de kaart test onder Windows werkt hij prima en kan ik gewoon internetten. Als ik probeer de router te 'pingen' krijg ik de melding "connect: Network is unreachable".

  Als ik het commando "/etc/init.d/network restart" geef krijg ik na een tijdje de melding:
  "eth1 (DHCP). . . . . no IP address yet… backgrounding".

  Soortgelijke problemen lijken vaak voor te komen als je gaat google-en of in dit forum zoekt naar het probleem, maar de daar gesuggereerde oplossingen lijken niet te werken bij mij. Ik heb geprobeerd:
  -Bij "Routing configuration" als "Default Gateway" het ip-adres van mijn router op te geven.
  -Daar de expert configuration ingevuld (Dest=default, gateway=ip adres router, netmask=255.255.255.0, device=wlan:…)
  -Als eerste name server het ip-adres van mijn router ingevuld
  -Geprobeerd een vast IP adres aan de MAC waarde van mijn netwerkkaart te koppelen

  Geen van deze oplossingen werkt. Zoals jullie wellicht uit mijn taalgebruik kunnen opmaken, ben ik geen expert, maar ik wil het wel heel graag aan de praat krijgen, anders moet ik alsnog een kabel door de muur trekken.


  P.S. De router is een Zyxel prestige 2602HW series. De netwerkkaart een SWEEZ 140 PCI.
 • op deze site staat een uitleg over wifi onder suse.
  sla het hele stuk over het installeren van ndiswrapper en de driver over, de kaart werkt immers al, en ga naar de sectie waarbij de kaart in yast wordt ingesteld.
  Kijk even of je aan de hand van die informatie de kaart anders kunt instellen.

  Max
  http://home.scarlet.be/baudrez/linux/varia/ndis10.htm#Yast
 • Ik heb het gisterenavond geprobeerd, maar het is niet gelukt. Eerst heb ik het geprobeerd vanaf het moment dat de kaart het volgens de beschrijving zou moeten doen, maar dat werkte niet. Bij het bekijken van de inhoud van "/etc/sysconfig/hardware", stond mijn kaart er niet bij zoals beschreven werd.
  Toen heb ik het nog een keer geprobeerd met ndiswrapper. Die installatie lukte wel (hij zei dat de kaart geinstalleerd was als je het commando "ndiswrapper -l" gaf), maar de kaart werkte nog steeds niet. Ik ga de kaart omruilen voor een andere, ik had het bonnetje bewaard.
  Toch dank voor de hulp.

  Jeroen
 • En wat geeft het commando iwconfig? Als je kaart actief is kan je ook met wifi-radar je omgevng afscannen. Dat is echt een super programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.