Vraag & Antwoord

OS Linux

Debian Linux (hda2) booten vanaf USB-key

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wilde eindelijk ook eens gaan beginnen met Linux, maar om mijn familie niet tot last te zijn wil ik de pc niet starten met allerlij bootmenu's. Nu dacht ik slim te zijn door tijdens de installatie GRUB niet weg te schrijven naar het MBR maar naar mijn USB-key (dev/sda). Deze optie wordt tijdens de installatie van Debian gewoon geboden.

  Wat leuke lampjes op mijn key gaan branden wanneer hij kennelijk iets wegschrijft naar mijn USB-stick. Echter booten doet dat ding niet. Iets wat ik dacht dat toch wel ging gebeuren. Zeker omdat de Debian installatie wel toegang weet te krijgen tot mijn USB-key.

  Heeft iemand een idee wat ik fout doe en wat ik kan doen om Linux te starten vanaf mijn usb-key?
 • Je computer moet ook wel _kunnen_ booten vanaf een USB key. Lang niet alle PC's kunnen dat. Heb je (indien het uberhaupt mogelijk is op je PC) het booten vanaf USB key aangezet in je BIOS?
 • [quote:f18824e1e5="Tekkie"]Je computer moet ook wel _kunnen_ booten vanaf een USB key. Lang niet alle PC's kunnen dat. Heb je (indien het uberhaupt mogelijk is op je PC) het booten vanaf USB key aangezet in je BIOS?[/quote:f18824e1e5]

  Je… Ik krijg ook de melding "Invalid system disk. Replace the disk and press any key."

  Ik zie overigens in windows geen bestanden staan die er op wijzen dat GRUB op de USB-key staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.