Vraag & Antwoord

OS Linux

OSx driver x1600

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Op mijn MacBookPro zit een Ati x1600 128mb videokaart, maar met de standaard driver. De vernieuwde drivers die ik op de Ati site kan vinden zijn er alleen voor oudere videokaarten.
  Bij de Linux drivers kan ik de goede driver wel vinden, maar dan download ik een .run bestand.
  Heeft iemand enig idee hoe ik dat .run bestand kan openen met een bepaald programma of dat ik een andere driver moet downloaden?

  mvg, A.P. Troost
 • [quote:1177f55236="ap.troost"]Bij de Linux drivers kan ik de goede driver wel vinden, maar dan download ik een .run bestand. Heeft iemand enig idee hoe ik dat .run bestand kan openen met een bepaald programma of dat ik een andere driver moet downloaden? [/quote:1177f55236] Welke Linux distributie en versie gebruik je? Als dat (open)SuSE 10.1 is zou je deze discussie over Ati driver installeren op Suse 10.1 kunnen checken.
 • [b:6ba73a1f75]jolo schreef:[/b:6ba73a1f75][quote:6ba73a1f75] Welke Linux distributie en versie gebruik je?[/quote:6ba73a1f75]Aan de berichtkop te zien OSx. Lijkt wel logisch ook, 't is een MacBookPro :wink: .

  Jim
 • OS X is een Unix smaakje ;) De kernel die Linus T. bouwde was oorspronkelijk ook bedoeld voor Unix :P

  Anyway, als je het bestand uitvoerbaar maakt zou je kunnen proberen of je het kunt laten draaien. Let wel: OS X doet een aantal dingen anders dan Linux (zoveel verstand heb ik nog wel van de Mac's, maar meer eigenlijk niet) dus verbaas je er niet over als het niet werkt!!
 • Dat .run bestand kun je uitvoeren in Linux en installeert een kernel module, een XFree driver en wat OpenGL libraries voor Linux. Het gaat vrijwel zeker niet werken in OSX. Je zult op zoek moeten naar een andere driver.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.