Vraag & Antwoord

OS Linux

Installeren van Suse 10.0

Anoniem
Domi
4 antwoorden
 • Ik ben dus nieuw met het gebruik van Linux en heb een systeem over waar ik is wil gaan tobbe met Linux. Tijdens het downloaden van de iso's heb ik aardig wat documentatie geraadpleegd over het installeren en het gebruik van Linux. Ik dacht dat het wel moest lukken. :lol: Eenmaal gebrand op cd's wil ik beginnen met de installatie hij opent netjes het boot scherm en opent het menu waar ik kan kiezen BOOT Hard Disk, Instal, Instal ACPI, Instal Secure, eenmaal Installatie gekozen opent hij de kernel en krijg ik vervolgens een zwart scherm en er gebeurt niks. :roll: Wat kan hier het probleem zijn? Ik heb beide installatie opties geprobeert met hetzelfde resultaat. Het gaat om de x86 versie 32 bit. Wie o wie helpt mij op weg

  Alvast bedankt voor de moeite
 • Je zou kunnen beginnen met het controleren v/d media. Ofwel: is de cd goed gebrand en zijn de data op die cd niet corrupt.
 • Ik ga altijd als volgt te werk.
  Als er ook Windows op de pc staat, dan maak ik aan het einde van de HD plaats vrij voor Linux door een stuk HD te wissen, niet partitioneren, niet formateren, gewoon braakliggend, Linux weet perfect wat er mee te doen.
  Bij het installatiemenu met de pijltjesknop naar installatie (dan stopt de keuzetimer) en NIET enter.
  Knop F2 en taal kiezen, enter. Knop F3 en resolutie voor de monitor kiezen, enter. Dit kan invloed hebben op grafische problemen die soms optreden, doordat Suse de monitor verkeerd inschat.
  Dan installatie enter, de eerste stop is de mediacontrole, daar kunt ge al uw cd's op fouten laten controleren. Daarna volgt controle van de hardware en keuze van de configuratie. Daar kunt ge u een beetje vertrouwd maken met Suse door de partitionering met de hand te wijzigen en er wat mee te spelen. Hetzelfde voor de software keuze.
  Ge kunt dat rustig uitproberen en als dan alles in 't honderd loopt en ge denkt 'oeioeioei wat nu', dan klikt ge enkele malen op de terugknop en alle zonden zijn vergeven, en laat ge Suse zijn ding doen. Zolang ge niet op de knop 'installatie beginnen' hebt geklikt is er niets vastgelegd en kunt ge rustig rotzooien.
 • Ok bedankt. Ik ga is wat proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.