Vraag & Antwoord

OS Linux

Internet verbinding traag.....?

Anoniem
Domi
13 antwoorden
 • Ben lekker aan het tobbe geweesd met Linux alleen 1 ding krijg ik maar niet voor elkaar. Mijn internet verbinding op de Linux machine is traag als dikke …… :wink: Hij krijgt de gegevens via DHCP van de router. Alle machines (windhoos) die op de router staan doen keurig hun werk behalve de linux machine. Wat kan ik daar aan doen?

  De machines communiceren nog niet met elkaar in een netwerkje, maar dat vind ik even niet boeiend voor nu dan. Ik zou graag gewoon full speed het net op gaan met de linux machine.

  Zou top zijn als iemand mij even te hulp kan schieten.

  [EDIT]

  Het probleem is opgelost. Voor iedereen met hetzelfde probleem raadt ik dus aan op dit linkje even te volgen en zoek even op http://en.opensuse.org naar ipv6. Daar vind je 3 simpele stappen die ook voor een linux noob als ik begrijpelijk zijn en dan is het opgelost. Bij deze dank ik nogmaals voor de hulp
 • [quote:29e04c16c5="Domi"]Ben lekker aan het tobbe geweesd met Linux alleen 1 ding krijg ik maar niet voor elkaar. Mijn internet verbinding op de Linux machine is traag als dikke ……[/quote:29e04c16c5] Hoe heb je dit getest? Hoe snel is je internet verbinding in Linux met Firefox via SpeedTest? En in Windows XP?
 • Dat heb ik zeg maar visueel waargenomen :lol: Ik merk gewoon dat het erg lang duurt voordat de pagina laad

  {Edit}

  Ik heb het even gechecked Windows machine zegt 3470 kbps op speedtest
  de linux 2022 kbps ben verbaast over het niet al te grote verschil, maar de pagina's laden duidelijk trager. Zeg maar zo van ga een bakkie doen en als je terug komt kan je verder. :roll:
 • ik merk ook dat onder linux (suse)
  dat het laden van pagina`s trager gaat
  ik stoor me er niet echt aan :)
 • Lijkt mij een probleem in de bekabeling bijvoorbeeld. Het verschil bij speedtest is hier licht (verschil is om en nabij de 50 kilobit) in het voordeel van de Linux machine - router is een eenvoudige speedtouch van KPN en de hardware van de PC's is gelijk. En ik heb eigenlijk niets speciaals gedaan om dat zo te krijgen.
  Is het verschil tussen de twee genoemde pc's ook erg groot qua hardware?
 • Tja de hardware van het Linux systeem is wat ouder. Het gaat om een AMD 1 Ghz systeem met 256 mb geheugen. Met die kabel op een andere machine haal ik ook gewoon goeie snelheid. Tevens met dezelfde kabel en windows op die machine haalde ik het ook met gemak. Ik denk toch dat het ergens in Linux zit en aangezien Linux mijn netwerkkaart gewoon gedetecteerd heeft en de instellingen via DHCP krijgt weet ik niet zo goed waar het aan ligt. Is er ergens een instelling die fout kan zijn ofzo?
 • [quote:2d2dd4771a="Domi"]Ik merk gewoon dat het erg lang duurt voordat de pagina laad [/quote:2d2dd4771a] Maar zie je dan ook onder Linux in je browser Resolving host? En zou je de output kunnen posten van tcpdump?
 • Jolo

  Ik denk dat ik een overeenkomst zie. Ik heb een gedeelte van je topic even doorgenomen via de link die je gaf in je laatste bericht. Dat gaat me even iets te ver op de vroege morge haha, maar ik zie dat jij ook een Vigor 2200E hebt en aangezien ik die ook heb en via mozilla en konquerer ook traag surf lijkt me dat toch een overeenkomst. Misschien meer mensen met een Vigor 2200E last van dit zelfde probleem? Ik kan het natuurlijk wel gaan zoeken in allerlei ingewikkelde systeem instellingen maar ik ben nieuw met linux dus daar kan ik even geen touw aan vast knopen. Misschien dat het dan toch in de combinatie van deze router en linux ligt ???? Ik heb ook die hardware firewall aanstaan maar niks bijzonders veranderd.
 • zet ipv6 even uit in linux en/of je browsers.
  veel dns-servers kennen ipv6 niet, waardoor internet een stuk trager wordt.
  door ipv6 uit te zetten valt linux terug op ipv4 en dan heb je weer de normale snelheid.
 • Een paar maanden terug had ik ook last van traag internet, m'n Vigor 2200 had ook moeite met het uitdelen van ip-adressen: dat duurde heel erg lang. Kort daarna ging de router RIP…. :-? Natuurlijk precies op zondagavond :evil: Anyway, inmiddels staat er een Linksys en gaat alles weer lekker vlot :D
 • [quote:8c40cb1e4b="maximilaan"]zet ipv6 even uit in linux en/of je browsers.
  veel dns-servers kennen ipv6 niet, waardoor internet een stuk trager wordt.
  door ipv6 uit te zetten valt linux terug op ipv4 en dan heb je weer de normale snelheid.[/quote:8c40cb1e4b]

  Ok dit wil ik even gaan proberen. Misschien stomme vraag maar waar vind ik dit? Ik ben nieuw met linux :oops:
 • Check deze topic over [SuSE 9.0] Mozilla 1.4 en browser Konqueror bevriezen soms.
 • of zoek even op http://en.opensuse.org naar [b:c3f201a1c2]ipv6[/b:c3f201a1c2]
  je krijgt dan oplossingen voor konqueror (kde), firefox en mozilla te zien

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.