Vraag & Antwoord

OS Linux

downloaden usenet

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Is er een download programma voor usenet dat onder Linux werkt?
 • Pan
  KLibido (KDE LInux BInary DOwnloader)

  Zo even twee programma's die ik zelf gebruik. Maar er zijn er nog veel meer.
 • Hartelijk dank supersnail. Ik heb met adept deze programma's geinstalleerd en ze werken. Maar nu heb ik nog een vervolgvraag. Ik heb inmiddels van een buurman geleerd dat je z.g. nzb files kunt downloaden en zo bestanden zoals films en muziek zeer snel kunt downloaden. Hij heeft het gedemonstreerd met een windows programma dat heet Grabit. Ik heb deze functie van het downloaden met nzb bestanden echter niet kunnen ontdekken in Pan en Klibido. Bij Klibido kan ik wel een nzb bestand openen maar dan gebeurd er verder niks.

  bij voorbaat dank
  Henk
 • De stable versie van pan ondersteunt nog geen nzb-bestanden. De unstable versies wel, maar daar heb ik geen ervaring mee.

  Voor het downloaden met nzb-bestanden gebruik ik klibido en ik heb hier nooit problemen mee. Om in klibido nzb-bestanden te kunnen gebruiken moet je wel eenmalig een lijst van nieuwsgroepen downloaden van de server. Misschien heb je dat nog niet gedaan?
 • Nah, ik heb de lijst van nieuwsgroepen gedownload. Maar ik heb ook ontdekt dat er nogal wat bij komt kijken bij dit gedoe met nieuwsgroepen. Ik heb en handleiding uitgeprint en ga die eerst maar eens bestuderen. Bedankt tot zover.
 • @Henk46: In de Tips&Trucs (weliswaar een windows georienteerd blad) staat veel over nzb bestanden en hoe daarmee om te gaan. Dit heeft mij geholpen e.e.a. in linux voor elkaar te krijgen - het principe is immers gelijk.

  Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.