Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse linux in Windows netwerk

3 antwoorden
  • Hallo Linuxkenners, ik ben weer een poging aan het wagen met SuSE, en tot mog toe gaat het aardig. Verwacht wel veel vragen van mijn kant de komende tijd :oops: :oops: Om te beginnen: is het mogelijk een computer met SuSE linux (10.1) erop op te nemen in een Windows netwerk? Het lukt niet echt en ik kon op Google hier niks over vinden... In ieder geval bedankt, groetjes :wink:
  • Jahoor, gaat prima. Waar wil je die Linuxbak voor gebruiken? Als fileserver? Anyway, het toverwoord is Samba. Daarmee belazer je de Win-OS client's door ze te laten denken dat ze met een (dure) M$ server kletsen terwijl je een goedkoop Linuxding hebt draaien ;) Configureren kan op 2 manieren: de moeilijke (via handmatig editten v/d config-file) of via swat. Daarmee kun je Samba instellen via een webbrowser :)
  • Je kunt vanuit Windows XP ook bij je bestanden van je Linux pc komen, via WinSCP. Check daarvoor deze [url=http://montoya2.econ.ubc.ca/howToPuttyWinscp.html]PuTTY & WinSCP How-to.[/url] In SuSE 10.1 zal dan via YaST > Beveiliging en gebruikers > Firewall > Toegestane sevices SSH moeten worden toegevoegd. Check voor meer info de Help knop.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.