Vraag & Antwoord

OS Linux

linux en duocore

Anoniem
Joris
8 antwoorden
 • Dual core werkt prima in Ubuntu Linux.

  Groet, Pjotr.
 • werekt suse linux met duocore
  of is er en andere die er well mee werkt
 • [b:4faf3411ef]pjotr123 schreef:[/b:4faf3411ef][quote:4faf3411ef]Dual core werkt prima in Ubuntu Linux.[/quote:4faf3411ef]en ook:[quote:4faf3411ef]Overigens, zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, draai je bij het gebruik van de Gparted LiveCD, op Linux. Misschien smaakt het naar meer?

  Zo ja, probeer Ubuntu Linux eens. De installatie-CD is tevens LiveCD, dus veilig om uit te proberen (een LiveCD sessie draait alleen op het CD-station en in je RAM-geheugen, en laat de harde schijf met rust). http://www.ubuntu.com/ [/quote:4faf3411ef]

  Heb je soms persoonlijke belangen bij Canonical? :wink:

  Gr,
  Jim
 • Hahaha! Daar lijkt het wel op, hè!

  Maar geloof het of niet: het is puur enthousiasme. Ik heb 't ruim drie maanden geleden ontdekt, en het is zoveel beter dan alle andere Linuxdistributies waar ik wel eens aan heb geroken.

  Groet, Pjotr.
 • Knoppix versie 5 doet het ook uitsteekbaar.

  Greetz, dJezzer 8)
 • pjotr123:[quote:253295e000]Dual core werkt prima in Ubuntu Linux.[/quote:253295e000]en djezzer:[quote:253295e000]Knoppix versie 5 doet het ook uitsteekbaar. [/quote:253295e000]Maar wat de TS natuurlijk wil weten is of SuSE (of Ubuntu of welke willekeurige distro dan ook) ook daadwerkelijk voordeel haalt uit een dualcore proc. En die vraag geldt tevens voor de erop draaiende software.

  En da's heel wat anders dan alleen maar de vraag of het erop draait. Tenslotte kun je zelfs DOS op een DC-systeem starten. En wat meer van deze tijd: WinXP mag dan wel twee procs herkennen en gebruiken, of dat snelheidswinst oplevert is bij de meeste Windows-software tot nu toe hoogst twijfelachtig.

  Gr,
  Jim

  [b:253295e000]EDIT:[/b:253295e000]

  Misschien wel aardig om bijvoorbeeld eens op DEZE link te kijken.

  J.
 • [quote:a831758872="Jim van Zweeden"]
  En da's heel wat anders dan alleen maar de vraag of het erop draait. Tenslotte kun je zelfs DOS op een DC-systeem starten. En wat meer van deze tijd: WinXP mag dan wel twee procs herkennen en gebruiken, of dat snelheidswinst oplevert is bij de meeste Windows-software tot nu toe hoogst twijfelachtig.
  [/quote:a831758872]
  Dat licht hem echt niet aan de Windows software. Er is ook Linux-software dat geen optimaal gebruik maakt van een dual-core.
  Het hangt hem vooral af hoe goed de software concurrent is geschreven.

  Maar veel mensen kunnen of willen dat nog niet. Is te moeilijk en meer van de slappe smoesjes die je als programmeur niet eens in de mond zou mogen nemen.
 • [quote:816d292dbd="Joris"]Maar veel mensen kunnen of willen dat nog niet. Is te moeilijk en meer van de slappe smoesjes die je als programmeur niet eens in de mond zou mogen nemen.[/quote:816d292dbd]Programmeer jij zelf? (In welke taal? Welk project?) Anders slaat jouw opmerking he-le-maal nergens op… :roll:

  Feit is dat dual-core gewoon nog niet zo lang geleden betaalbaar is geworden voor de grootste markt, die voor de doorsnee-consument. Software die de aanwezigheid van die 2e core benut moet ontwikkeld worden. Dat kost geld. Kenmerk van Open Source is dat het gratis aan de gebruiker ter beschikking wordt gesteld. Daardoor heeft de ontwikkelaar geen inkomsten, maar wel uitgaven (hardware tbv testen bv) Dat moet die ontwikkelaar dus uit eigen zak betalen, dus mag t ff duren? Niet iedereen heeft een miljardenbedrijf (bv Mark Shuttleworth, die van Ubuntu ja) om de nodige uitgaven te kunnen financieren… :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.